joakim lundell

Efter otäcka skadan i Fångarna på fortet – så mår Joakim Lundell idag

JOAKIM LUNDELL, FÅNGARNA PÅ FORTET 2023

I den nya säsongen av Fångarna på fortet ställer Joakim Lundell upp i lag med sin hustru Jonna Lundell och skidlegenden Jens Byggmark.
Men under tävlingens gång skedde flera olyckor, bland annat fick Joakim en smäll mot nacken.
Nu berättar han för Hänt hur han mår idag.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Joakim Lundell om vändningen i livet efter svåra perioden
0:56

Efter reklamen: Joakim Lundell om vändningen i livet efter svåra perioden

(0:56)

Slå på ljud

En ny säsong av Fångarna på fortet är i full gång och i vanlig ordning är det några av Sveriges mest omtyckta kändisar som beger sig ner till Fort Boyard i Frankrike.

Men efter två avsnitt är det något som sticker ut. Nämligen risken för skador.

I det första avsnittet var det skidstjärnan Anders Södergren, 45, som råkade illa ut. Det slutade med att han tvingades sy hela 13 stygn efter en mardrömskada i Fångarna på fortet.

– Jag hade ändå tur i oturen. Om man tänker att det tagit i tinningen, då hade man ju dött. Eller om det tagit i ögat. Det är ju livsfarligt. Så jag är ganska nöjd att jag klarade mig så pass bra ändå. Det kändes lite ogenomtänkt det där rummet. Jag var lite bitter på det faktiskt, sa han till Aftonbladet.

Joakim Lundells skada i Fångarna på fortet

Efter olyckan har TV4 ändrat cellen och satt dit en blinkande lampa som blinkar till varannan sekund. De har även vadderat det vassa hörnet.

Trots TV4:s åtgärder visar det sig att skaderisken fortfarande finns. I kvällens avsnitt skadar sig nämligen både Kristin Kaspersen, 53, och Joakim Lundell, 37. Även Jens Byggmark, 38, tvingades uppsöka läkare efter att ha fått svårt att andas efter att ha tagit sig an en cell.

I Joakims fall skulle han sitta på en stol som fälls bakåt, men han ger upp och slutför inte cellen.

– Vad händer Jocke?, ropar programledaren Gunde Svan, 61.

– Näej, det här är inte min grej, säger en tagen Joakim inifrån cellen.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

Joakim Lundell avslöjar sanningen om skadan

När Hänt når Joakim berättar han vad det egentligen var som hände men trots skadan så är han inte skeptisk till säkerheten.

”Gunde sa faktiskt åt mig flera gånger innan, men jag lyssnade med ett öra och var bara så fokuserad på hur jag skulle få nyckeln. Hade jag lyssnat så hade inte detta hänt. Jag tryckte först och hade nacken emot. Men inget hände trodde jag så lutade mig framåt då tryckte igen tror jag.”, skriver Joakim till Hänt och fortsätter:

”Det går ej förklara trycket i den där när du inte håller bak kroppen. Det går aldrig göra rättvisa på tv. Delvis att jag var nonchalant är att man sätt andra på tv och tänkt, men snälla. Men är ofta så, lättare sagt än gjort.”

Som tur är verkar det inte ha blivit några allt för stora konsekvenser för Joakim, nu berättar han hur han mår idag.

”Inte haft långvariga problem men var öm och hade ont ett par veckor efter”, skriver han till Hänt.

Detta är inte heller något som skrämmer Joakim för att eventuellt medverka i programmet igen, som tur är. På frågan om han vill vara med igen svarar han:

”Ja absolut, är så kul träffa Gunde och Agneta. Dom är verkligen lika snälla som dom verkar i tvn. Och Gunde som varit i mitt lag typ allla gånger år så duktig att på rött sätt få en att utmana sig själv för att kunna växa och vara stolt efter.”

Hänt har sökt TV4 för en kommentar.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN