Efter romansryktet – Linn avslöjar planen med Viktor: ”Vi har klickat väldigt bra”

Dansaren Linn Hegdal har satt upp en plan för sig och Viktor Frisk. Nu avslöjar hon knepet som ska ta dem vidare i ”Let's dance”.

Viktor Frisk, 23,och hans dansare Linn Hegdal, 22. stod på trappen förra veckan i Let’s dance  som ett av de två par med lägst antal röster, men de klarade sig kvar. Nu har paret fått steppa upp och behövt träna ännu mer intensivt för att inte återupprepa förra veckans besvikelse. På Instagram skriver Viktor om den tuffa träningsperioden.

Är jätte besviken på mig själv och dagens dans. Helt lost! Alltså hur mycket jag än försöker få in vissa steg så jobbar hjärnan i mot. Traglar och traglar precis som med engelska glosorna som aldrig ville fasna när man var mindre.”

Han har tidigare pratat mycket om sin adhd och släppte förra året en bok om ämnet. Adhd innebär bland annat att man har svårt att koncentrera sig, vilket kan göra det svårare att exempelvis träna in en koreografi.

Satan vad jag kämpar, det här är absolut den svåraste utmaningen i mitt liv hittills!” skriver Viktor.

För Linn har det varit viktigt att anpassa träningen efter Viktors behov.

– Ibland säger han att han måste ta ett varv och då får han göra det. Han måste rensa huvudet. Men ibland säger jag att han ska kämpa lite till och då gör han det, så han tänjer ju på sina gränser också, säger hon.

Tack vare detta har Viktor lyckats träna upp sin koncentrationsförmåga betydligt. Linn säger att även hon har lärt sig mycket under dessa veckorna.

– Vi har klickat väldigt bra och pratar mycket. Han förklarar för mig hur han känner, berättar när det kommer funka och inte funka. Jag försöker läsa av honom och jag tycker att jag har börjat göra det ganska bra nu.

Och hon har ett knep för att få Viktor att lära sig danserna så fort och så bra som möjligt.

– Vi brukar kolla på videos först så att han förstår karaktären och dansen. Så skriver vi ner de olika stegen i olika block. Block ett är en kombination av steg, block två är en annan. Då kan han se det framför sig.

Därefter dansar Linn Viktors steg medan han endast sitter ner och tittar. På så sätt har han fått en klar bild i huvudet av hur det kommer att se ut och de kan börja lära sig koreografin

– Då blir det inte en miljard saker samtidigt för honom. Jag är själv så att jag vill se saker framför mig, så det fungerar jättebra mellan oss, säger Linn.

Samir & Viktor

Samir & Viktor

Ida Warg och Viktor Frisk

Samir & Viktor

Samir Badran, Viktor Frisk

Samir & Viktor

Samir Badran, Viktor Frisk

HETAST PÅ HÄNT TV: SIGRID BERNSON om bråken med SAMIR BADRAN – berättar för JONNA & JOHANNA

LÄS OCKSÅ: Viktor Frisks kärleksbesked – efter heta ryktena med dansaren Linn

LÄS OCKSÅ: Viktor Frisks chockbesked – tvingas byta partner i ”Let’s dance”: ”Jättetråkigt”

Foto: IBL

SENASTE NYTT!