Efter Mello-succén: Felix Sandmans oväntade uppdrag i ESC

Efter Mello-succén: Felix Sandmans oväntade uppdrag i ESC
Felix Sandman får en viktig roll i årets Eurovision song Contest, som SVT som vanligt sänder. Han är den som kommer att dela ut Sveriges poäng i musiktävlingen!
Annons

Den 10 maj tävlar Benjamin Ingrosso, 20, för Sverige i Eurovision song contest med den svängiga låten Dance you off. Det är först en semifinal som väntar, men förhoppningarna om att han ska ta sig till final är stora.

Annons

Nu avslöjar SVT att en av Benjamins konkurrenter under Melodifestivalen, Felix Sandman, är den som kommer att dela ut Sveriges röster.

”Röstningsavlämnare på hemmaplan är Felix Sandman, 19, som kom på andra plats i Melodifestivalen 2018 med ’Every single day’.” skriver de i ett pressmeddelande. 

Felix Sandman är även en god vän till Benjamin Ingrosso och de är även signade till samma skivbolag, Ten.

SVT:s pressmeddelande kommer ändå något oväntat eftersom Benjamin Ingrosso, efter sin vinst i Melodifestivalen, sa att det var osäkert om Felix Sandman skulle få följa med till Eurovision, trots att han ville det.

Annons

– Han vill ju det, så jag hoppas att han gör det. Vi får se, vi är väldigt hysteriska han och jag tillsammans, så jag vet inte om vårt skivbolag kommer orka med oss två. Men jag hoppas att han följer med, sa Benjamin Ingrosso då till Expressen.

Anledningen var att de tillsammans blir något… vilda.

– Vi har mycket energi han och jag, och eftersom vi är så pass bra polare så blir det kanske mindre seriöst när vi hänger med varandra. Och mitt skivbolag behöver kanske lite mer seriösa stunder ibland, och då kan vi bli lite barnsliga, förklarade Benjamin Ingrosso.

Tidigare har bland annat Wiktoria, Gina Dirawi, Alcazar, Danny Saucedo, Eric Saade och Yohio delat ut rösterna för Sveriges del. När komikern Björn Gustafsson delade ut poängen 2008 blev han en snackis i hela Europa när han spelade svårt förvirrad i direktsändning. Han gav bland annat felaktigt ut tolvan, den högsta poängen, till Sverige. Man får nämligen inte rösta på sitt eget land. Nu återstår att se om även Felix gör intryck på ett eller annat sätt på den europeiska publiken.

Tävlingen går av stapeln i Lissabon den 8:e (semifinal 1), 10:e (semifinal 2) och 12:e maj (final).

Foto: IBL

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…