Efter kritiken – nu svarar Lindorff: ”Skulle älska det!”

Mark Levengood gav tidigare i veckan en rejäl känga till "Bonde söker fru". Nu svarar programledaren Linda Lindorff på kritiken – med en uppmaning till Mark att titta på programmet.

Mark Levengood, 50, är programledare för dejtingprogrammet “Tro, hopp och kärlek” där präster söker en partner. I Aftonbladet pikar han “Bonde söker Fru” och “Ensam mamma söker” för att pressa deltagarna att hitta kärleken.

– Jag har faktist inte sett de andra programmen, men vad jag tror gör oss annorlunda är att vi har absolut inget krav på att de ska bli ihop med nån. Min ambition har bara varit från första början att göra ett program som kan få folk att våga börja dejta fast man varit singel ganska länge, säger Mark Levengood.

Marks uttalande får Linda Lindorff, 45, programledare för ”Bonde söker fru” att reagera.

Att Mark inte sett Bonde söker fru är inget konstigt, man kan inte se allt som visas på teve, men han borde nästan se det för jag är säker på att han skulle älska det!“, skriver hon i sin blogg, och fortsätter:

Faktum är ju att Bonde söker fru är lite av de svenska dejtingprogrammens moder, och detta säger jag inte för att skryta, vi bara råkade vara först. För 12 år sedan drog vi igång och det blev en enorm succé. Efter det ville alla kanaler ha sin egen dejtingsåpa“.

Linda Lindorff brinner för kärleken i "Bonde Söker Fru".

Linda Lindorff brinner för kärleken i “Bonde söker fru”.

Lindorff menar att trots att “Tro, hopp och kärlek” inte är någon kopia av “Bonde söker fru” så finns många likheter. Framför allt att programmen kan ändra människors liv. Att “Bonde Söker Fru” skulle tvinga ihop människor i relationer tar hon starkt avstånd från.

Det Bonde söker fru är väldigt noga med är så klart att aldrig tvinga ihop folk i relationer, valen är alltid helt fria och i vissa lägen vill bonden inte ens göra ett val och då blir det så. Vi hjälper till att våga, ger i den mån vi kan goda råd, lyssnar och sen hoppas både vi och framför allt bonden att det ska gå väga. Att äkta kärlek ska uppstå!“, skriver Linda Lindorff.

Trots Mark Levengoods kritik till “Bonde söker fru” tror inte Linda Lindorff att Mark menade något illa.

Mark säger också att han inte skulle klara av att tvinga ihop folk i relationer. Jag tror inte att han menar att vi gör det i Bonde söker fru, han bara rent krasst konstaterar att han inte skulle klara av att tvinga ihop folk i relationer…vilket ju är fullt förståeligt för det vore ju fruktansvärt om nån tvingade ihop folk“, skriver Linda.

Programledaren avslutar sitt inlägg med att skicka lyckönskningar till prästerna som deltar i “Tro, hopp och kärlek”, ett program som Lindorff kommer att följa.

FOTO: IBL

Läs också: Linda Lindorffs galna löfte – om hon vinner en Kristall

Läs också: Här flyr kändisarna kristallen – efter Linda Lindorff

SENASTE NYTT!