Efter konkurserna: Lill-Babs miljonrevansch för döttrarnas skull

Efter konkurserna: Lill-Babs miljonrevansch för döttrarnas skull
Barbro "Lill-Babs" Svensson tog hand om sin familj på många sätt. Trots en hårt ansträngd ekonomi under 90-talet kom stjärnan på fötter och omsatte miljonbelopp. Pengar som har gått till hennes familj.
Annons

Artisten Barbro “Lill-Babs” Svensson lämnade ett stort tomrum efter sin död förra veckan. Innan sin död sparade hon sin pension för att ge till sina döttrar, Monica Svensson, 63,  Malin Berghagen, 51, och Kristin Kaspersen, 48.

Annons

Lill-Babs gick igenom några svåra år på 1990-talet. Flera av hennes bolag sattes i konkurs och hon brottades med stora skulder. Men så småningom kom hon på fötter. Under sina sista år omsatte hon miljoner. Pengarna sparade hon för att kunna ge till sina barn.

– Om jag sparar min pension så vill jag att den ska gå till mina barn i så fall. Därför tar jag ut den och skattar för den. Och då vet jag att den går till mina barn, sade Lill-Babs förra året, skriver Expressen.

Hon hade alltid sina barns intressen i tankarna.

Annons

– När jag talade om den pensionen, då sa de att de kan låta den sitta inne så länge. Men då frågade jag: Om jag dör, hamnar de pengarna hos mina barn då? “Nej, de gör de inte”, sa hon då.

Efter tre konkurser under 1990-talet hade företagen skulder på upp till 30 miljoner kronor.

I en intervju i Expressen fick hon frågan om hur mycket hon var god för.

– Inte mycket, jag jobbar fortfarande hårt för att betala skulderna från min omskrivna konkurs. Pengar är inte så viktigt för mig, men ändå kan det kännas bittert att ha jobbat som artist i 40 år och inte ha lyckats spara något. Jag älskar att skämma bort människor och eftersom jag har stor familj har det alltid funnits hål att stoppa i, sa Lill-Babs då.

Men tack vare sitt håra arbete och stora populäritet tog Lill-Babs sig upp från den svåra ekonomiska situationen. Hon slutade aldrig arbeta och stod på scenen till slutet.

Annons

Under 2016 omsatte Lill-Babs aktiebolag  1 399 000 kronor. Hennes fastställda förvärvsinkomst under samma tid uppgick till 449 600 kronor.

– Om jag tittar tillbaka har jag löst alla de här problemen som jag tyckte var så stora och oöverkomliga, sa Lill-Babs i TV4-dokumentären “Leva livet”.

Se kändisarnas hyllningar av Lill-Babs efter hennes död:

FOTO: IBL

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…