TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Efter kollapsen – mellostjärnan klar för Let's Dance

03 mar, 2018 
AvJohanna Bladh
Efter den tuffa tiden i Melodifestivalen – nu är han klar för TV4's stora succéprogram.
Annons

Den folkkära artisten Jon Henrik Fjällgren, 30, gjorde succé i fjolårets Melodifestivalen. Där slutade han på en tredje plats med låten En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh). Men vad tittarna inte fick se var att han gick igenom sitt livs kamp samtidigt. Bara några veckor innan, hade han kollapsat och drabbats av posttraumatisk stress.

Annons:

Jon Henrik befann sig just då på turné i Nordnorge, när han mitt i natten vaknade med ett ryck.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det var då det small till på natten klockan 2. Jag flög upp ur sängen, hjärtat slog hårt och jag tänkte ”vad är det för fel på mig?”. Jag trodde det var en hjärnblödning, jag visste inte vad det var. Jag klev upp, föll ihop, sen ringde jag min manager och sa att jag behövde hjälp, berättade han efteråt i ”Malou efter tio” i TV4 .

Annons

Artisten hämtades med ambulans och kördes raka vägen till sjukhus. Där kunde läkarna konstatera att Jon Henrik var spänd som ett järnspett.

– Jag hade kramp, jag kunde inte slappna av eller koppla bort hjärnan, kroppen levde sitt eget liv. De gjorde tester och allt, sen sa de att ”du måste stoppa här med ditt jobb, annars kanske du blir sängliggandes i flera år”, berättade Jon Henrik i TV4.

Men efter det tuffa perioden verkar artisten har tagit sig upp på fötterna igen. På sociala medier har han delat med sig av hoppfulla inslag, bland annat den här bilden som han nyligen la upp med texten: “Ny kväll, nya mål i sikte”.

Och nu kommer den stora nyheten att Jon Henrik ger sig in i rampljuset igen.

Efter Melodifestivalen och den tuffa tiden har han tackat ja till miljonpubliks-programmet Let’s Dance. Det är på sin facebooksida som artisten avslöjar att han redan börjat dansträna – genom att dela en video från TV4 där det avslöjas att han är en av deltagarna.

Se också: Hör Jon-Henrik översätta: “Det betyder samiskan i min låt”

Hör Jon-Henrik översätta: "Det betyder samiskan i min låt"Brand logo
Hör Jon-Henrik översätta: "Det betyder samiskan i min låt"
Annons