LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Efter hoten mot Paradise hotel-Isabelle – TV3:s vädjan till tittarna

11 okt, 2017 
AvJonna Friberg Wennerberg
Isabelle Hambe har efter scenen i Paradise Hotel blivit påhoppad och mordhotad från flera olika håll. Nu ger TV3 sin syn på saken – och menar att de inte gjort något fel.
Annons

Paradise hotel” har bara pågått i några veckor men har redan levererat en hel del drama. I förra veckan var det en kaosartad parceremoni där deltagarna Isabelle Hambe, 23, och Johanna Nikkinen, 19, hamnade på fel fot med varandra.

I avsnittet får man se hur Isabelle säger elaka saker genom att produktionen har textat hennes ord. Dessa ord har lett till att Isabelle fått mordhot, och bilder på sina föräldrars hus skickade till sig. Inte nog med det, hon har också blivit fysiskt påhoppad av ett gäng tjejer.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

På sin Youtube-kanal diskuterar Smail Alihodzic, 26, och Emma Hellström, 24, att produktionen valt att texta Isabelles ord.

– Det sjuka är att hon viskade det, de har ju bara textat det. Det är ingen annan som hör det, säger Emma.

Smail berättar att han som stod nära hörde att hon viskade någonting men att han inte hörde vad.

Annons

– De har ju textat det men det är ingen som reagerar på det där och då, det är ingen som påpekar det efter heller, fortsätter Emma.

Smail och Emma är märkbart irriterade över produktionens val att texta kommentaren. Susanne Nylén, pressansvarig på TV3, anser att produktionen inte gjort något fel.

– Paradise hotel är en realityserie och deltagarna såväl som tittarna vet att i stort sett alls fångas på kamera och kan därmed sändas. Isabelles uttalande ledde till en diskussion på hotellet som vi ville berätta. Att detta skulle leda till hot från tittare är inte okej men absolut inget vi kunde förutse.

Susanne menar på att produktionen inte har vinklat programmet, men att de är måna om deltagarnas säkerhet och hälsa.

– Det är inte vinklat utan Isabelles spontana reaktion vilket hon också själv förklarat. Vi vill aldrig utsätta deltagare för risker och har kontinuerlig kontakt för att de ska få det stöd de kan tänkas vilja ha och behöva, berättar Susanne.

Annons

I framtiden kommer de inte att vidta några större åtgärder för att undvika att det som hänt Isabelle ska hända igen.

– Vi vet att Paradise hotel är ett väldigt engagerande program och tyvärr är det omöjligt att skydda våra deltagare mot näthat. Vi vill verkligen be de tittare som blir upprörda eller engagerade att tänka till och ha allmänt hyfs i sina kommentarer. Våra deltagare är människor med känslor som blir precis lika ledsna som vem som helst över att höra och läsa sådant. Och hot är aldrig acceptabelt under några omständigheter, avslutar Susanne.

SE OCKSÅ: Svenska PH-Isabelle om heta natten med Leonardo DiCaprio: “Var stickigt”

Svenska PH-Isabelle om heta natten med Leo Dicaprio: "Var stickigt"Brand logo
Svenska PH-Isabelle om heta natten med Leo Dicaprio: "Var stickigt"

Foto: TV3, IBL

Annons