Molly Sandéns efter fansens kritik mot bilderna: "Blir så himla sur"

Molly Sandén har tröttnat på kritiken mot henne. Nu ryter hon ifrån.

I kväll är artisten Molly Sandén aktuell i TV3:s Diabetesgalan med programledaren Peter Jihde. Hon har själv levt med sjukdomen i fem års tid, och hon är trött på fördomarna som finns om den.

Annons:
Bli fräscht sommarbrun i höstrusket – lyxiga self tan produkter till 20% rabatt med koden ”Idol”

– Under de här fem åren som jag har haft diabetes har jag stött på väldigt mycket fördomar och okunskap. I sin ensamhet blir man lite frustrerad över att det är en så pass stor och vanlig sjukdom, men det är så pass få som människor som faktiskt vet vad det innebär, säger Molly Sandén i en intervju med Aftonbladet.

Som offentlig person tvingas hon ofta ta emot kritik från fans och följare, framför allt efter bilder som de inte anser är passande när man ska vara en förebild. Högst ramaskri blir det om det finns med ohälsosam mat eller cigaretter.

– Jag får ofta höra, speciellt om jag lägger upp någonting sött, att: ”men du har ju diabetes”. Det är alltid någon som skriver det. Då blir jag så himla sur. Det är därför man ibland undermedvetet skiter i att lägga ut bilder, säger Molly till tidningen.

Hon pekar på att det stundvis inte är superlätt att hantera kraven, speciellt inte när livet redan går i motvind.

– Jag är bara människa och jag måste få ha mina laster och mina ups and downs utan att folk ska ha fördomar eller uttala sig om saker som de faktiskt inte har någon aning om.

Diabetesgalan sänds klockan 20 på TV3.

Se de sötaste bilderna på Molly Sandén och Danny Saucedo.

LÄS OCKSÅ: Bianca om oväntade känslorna i sängen med Phillipe: ”Började gråta”

LÄS OCKSÅ: Saades ord om exet Molly – som tittarna inte fick se i TV4

FOTO: Ibl

FRÅN FÖRSTASIDAN