Emilio Strukelj avslöjar sanningen om regelbrottet i Robinson

06 maj, 2019 
Emilio Strukelj och Lucas Crespo Peñaloza tvingades stå över en immunitetstävling i Robinson efter att de begått ett allvarligt regelbrott. Nu berättar Emilio om händelsen som ledde till att han diskvalificerades.
Annons

Förra söndagens avsnitt av Robinson på TV4 blev riktigt dramatiskt. Precis innan örådet samlade programledaren Anders Öfvergård, 51, deltagarna för att ta ett snack då det kommit till hans kännedom att två av de tävlande begått ett allvarligt regelbrott.

Det var Lucas Crespo Peñaloza, 26, och Emilio Strukelj, 28, som under inspelningarna hade simmat ut i vattnet till en segelbåt. När Anders Öfvergård konfronterade dem med denna information svarade Emilio Strukelj:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Vi tjötade litegrann med dem, och sen simmade vi tillbaka.

Enligt Emilio Strukelj gick de inte ombord på båten, men Anders Öfvergård var ändå inte nöjd med förklaringen.

– Det här är ett väldigt grovt regelbrott. Det här är en tävling och man kan vinna en halv miljon kronor, det är ingen som vet om ni har fått choklad eller något annat. Att fuska kan vi inte göra, sa programledaren till deltagarna.

Annons

Därefter diskvalificerades både Lucas Crespo Peñaloza och Emilio Strukelj från immunitetstävlingen. Efteråt ångrade de sitt beteende, men produktionen stod fast vid sitt beslut.

– Det vi kan konstatera är att fusk lönar sig inte, sa Anders Öfvergård i avsnittet.

Lucas Crespo Peñaloza och Emilio Strukelj i Robinson 2019.
Lucas Crespo Peñaloza och Emilio Strukelj i Robinson 2019.

Robinson-Emilio Strukeljs ärliga ord om regelbrottet

I en video på sin Youtube-kanal berättar nu Emilio Strukelj om händelsen som till att han missade tävlingen i Robinson.

– Vi simmade ut dit och sen tänkte vi säga till dem att det är Robinson som vi håller på att spela in, men så var de assköna och ställde massa frågor, säger han och fortsätter:

– De var jättetrevliga och då ville vi prata lite med dem men vi var aldrig på båten. Det var egentligen det enda vi gjorde.

Annons

Enligt Emilio Strukelj har många tittare anklagat honom och Lucas Crespo Peñaloza för att ha varit på båten och kanske till och med fått mat av de som var ombord, något han nu dementerar.

– Ska de slänga ner maten och mata oss som delfiner?

Han fortsätter:

– Nej, vi var inte på båten. Så det här ”grova” regelbrottet var inte så grovt som man tror. Samtidigt var det inte det smartaste och jag förstår att vi bröt mot reglerna. Shit, det var inte min tanke.

FOTO: Youtube, TV4

Annons