Efter den tragiska bussolyckan: Nu har Anna-Maria Moström somnat in

Svenska "Top model"-deltagaren Anna Maria Moström blev förra veckan påkörd av en buss och förklarades tidigt hjärndöd. För några timmar sedan stängdes respiratorn av och hon fick somna in i närvaro av sin närmaste familj och vänner.
Anna Maria Moström deltog i svenska "Top model" 2005. Foto: Bulls

Anna Maria Moström deltog i svenska “Top model” 2005. Foto: Bulls

Som Hänt tidigare har berättat blev den svenska fotomodellen Anna Maria Moström påkörd av en buss på Roosevelt Island förra onsdagen. Svenskan förklarades snabbt hjärndöd och läkarna gav tidigt upp hoppet om att hon skulle vakna igen. Sedan olyckan har hennes familj och pojkvän vakat vid sjukbädden men imorse klockan 04.50 svensk tid förklarades hon död.

Familjen har hela tiden varit förberedda på det fruktansvärda och haft tid på sig att besluta om en eventuell organdonation.

– Anna Maria hade velat det. Om man kände henne är just den delen ett lätt val, har pappan Ronny Moström sagt till Expressen.

Detta gör att modellen nu räddar minst fem liv.

– I princip alla organ kan användas, det är en eller två personer som ska få lungorna, en person som ska få levern och två personer som råkade finnas i Anna Marias närhet och behövde nya njurar som otroligt nog har visat sig matcha, berättar pappan.

Sent igår kväll, lokal tid, stängdes respiratorn av och Anna Maria fick somna in med sin mamma, pappa, lillasyster, pojkvän och närmaste vänner närvarande. Hon blev 29 år.

Senaste nytt