LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Efter bråket på barnens match – Gramer riskerar anmälas

12 sep, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Malin Gramer och hennes åttaårige son har hotats och riskerar att anmälas av en förälder efter en fotbollsmatch för barn. Nu berättar programledaren om incidenten. – Det här är väldigt tråkigt och jag är ledsen, säger hon till Hänt.
Annons

Det är i morgonens radioshow “Vakna med NRJ” som programledaren Malin Gramer38, berättar att hon och hennes åttaårige son har hotats och riskerar att anmälas av en annan förälder. Incidenten inträffade under en träningsmatch i fotboll för barn, där sonen och sju andra åttaåringar som tillhör samma fotbollsklubb möttes i två lag.

Mitt under matchen ska en pappa till ett av barnen i motståndarlaget sprungit ut på planen och börjar prata argt och högljutt med tränaren. Samtidigt gestikulerar han mot Malin Gramers son.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag hör hur vår tränare säger ”oj, okej, jag ska prata med mina killar” till pappan och jag märker också att tränaren tycker att det är lite hotfullt. Det slutar med att den här pappan pekar hotfullt mot planen och jag tycker att det ser ut som att han pekar mot mitt barn. Då känner jag att ”vad händer?”, säger Malin Gramer i NRJ.

Malin Gramer berättar att pappan då vänder om, går tillbaka upp på läktaren och ställer sig vid de andra föräldrarna, som frågar honom om någonting är fel. Då pekade pappan på programledarens son på planen och säger att “det där stora barnet slår mitt barn”.

Annons

– Då går jag fram till honom och frågar “du, det där stora barnet är mitt barn. Har han slagit ditt barn? Vad har hänt, jag har missat det?”, varpå han säger: “Ditt barn håller på och trampar mitt barn på fötterna. Han är elak och trampar på honom”, säger Malin Gramer och fortsätter:

– Då säger jag “men vet du vad, de spelar fotboll. Min son menar ingenting elakt och är inget elakt barn. Han gillar att spela fotboll och när din son markerar honom, så är det klart att de kommer nära varandra”.

Men svaret duger inte för den upprörda pappan. I stället börjar han, enligt Malin Gramer, att hota både henne och hennes åttaåring så pass mycket att barnens match till slut fick avbrytas.

– Så vi fick avbryta matchen. Och nu ska vi bli anmälda. Det här är väldigt olustigt och jag känner mig förvirrad. Ska det vara såhär? Alla föräldrar var helt chockade. Gud, barnen är ju bara åtta år.

Annons

För Hänt berättar Malin Gramer att hon tycker att situationen som uppstått känns väldigt tråkig och ledsam.

– Jag tycker att vi vuxna har ett ansvar på och utanför fotbollsplanen att bete oss vuxet och sportsligt och vara bra förebilder inför barnen. Det här är väldigt tråkigt och jag är ledsen att våra barn ska behöva se det i stället för att bara ha roligt och spela, säger hon till Hänt.

Här kan du höra Malin Gramer berätta om händelsen:

Foto: IBL

Annons