Efter bråken i Biggest loser – så är Simons och Monas relation i dag

Simon Wahl och Mona Eriksson

TV4 play/Sjuan
Stämningen mellan Simon Wahl och Mona Eriksson har blivit sämre och sämre ju längre Biggest loser-säsongen gått.
Nu berättar de för Hänt hur deras relation ser i dag.

Finalen av Biggest loser närmar sig med stormsteg. Det börjar också märkas på deltagarnas humör. I kvällens avsnitt fick till exempel tränaren Pischa Strindstedt säga åt de tävlande på skarpen att sluta gnälla.

Två av deltagarna, Simon Wahl och Mona Eriksson, hamnade också i luven på varandra. De har tidigare under säsongen haft kamratligt gnabb, men tonen har hårdnat ju längre säsongen gått.

– I början hade vi en jargong som var lättsamt och vi skämtade. För det var ju ofta jag och Mona som var i topp på de fysiska tävlingarna. Det berodde på att vi var yngst och inte hade så mycket krämpor i kroppen. Men sen kan jag tycka gick det kanske lite över styr, säger Simon Wahl till Hänt.

– Jag tog det mesta med en nypa salt, men hon var ju mitt största hot så jag ville ju få ut henne.

LÄS MER: Anna Brolin om kopplingen till Tomas Brolin

Simon och Mona om relationen i dag

Mona Eriksson delar uppfattningen om att de var varandra största konkurrenter och att det förmodligen bidrog till att deras relation inte jättebra.

– Jag och Simon var väl aldrig nära. Vi kom väl helt okej överens, och var de två yngsta. Vi skämtade mycket fram och tillbaka, och var alltid de som låg i topp i de fysiska tävlingarna. Därför blev det mycket rivalitet mellan oss och ju närmare slutet vi kom desto mer tävling blev det, säger hon.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Simon Wahl berättar hur deras kontakt ser ut i dag:

– Nej, i dag har vi inte så jättemycket kontakt. Vi kom inte varandra så nära på slottet. De jag har mest kontakt med är de som jag kom väldigt nära, Petra och Sanne, Diako och Mathilda.

Mona Eriksson bekräftar också att de inte pratar i dag. Däremot har hon god kontakt med Andreas Andersson.

– Jag har väl aldrig varit den populära tjejen som folk tycker om, så jag har inte kontakt med så många. Jag har aldrig haft lätt att få vänner, säger Mona Eriksson och tillägger:

– De vänner jag har är väldigt bra. Så jag har kanske inte så många vänner, men de jag har är het underbara, säger hon.

Simon Wahl: ”Det är en konstig tävling”

Simon Wahl berättar att situationen på slottet är märklig efter deltagarna är konkurrenter samtidig som de gör en stor resa tillsammans.

– Det är en konstig tävling. För man vill ju vinna, man vill vara bäst, men samtidigt ville man att det skulle gå bra för alla. Vi var ju där av samma anledning, säger Simon Wahl.

Därför är det kanske inte så märkligt att alla deltagarna inte blev bästa vänner med varandra.

– Jag och Mona kanske inte klickade till 100 procent, men man kan ju inte klicka med alla människor heller. Det är en grupp som börjar på 14 pers så man kan ju inte älska alla, och inte heller vara älskad av alla, avslutar Simon Wahl.

Bild: TV4 play/Sjuan

Läs också: Monas egna ord om bråket med Claus i Biggest loser

Läs också: Tittarna rasar efter händelsen i Biggest loser