Tittarna rasar efter händelsen i Biggest loser – kritik mot programmet

Claus Nielsen

Efter måndagens tävling i Biggest loser var priset att vinnarna fick välja vilka de ville ha i sina lag framöver.
Nu reagerar TV4-tittarna starkt på händelsen i programmet.
”Mobbning hör inte hemma i tv”, skriver en tittare.
Maria Olsson tvingas lämna Biggest loser – efter regeländringen
Slå på ljud

Den tionde säsongen av Biggest loser är i full gång och som vanligt är det dramatiskt och en hel del blod, svett och tårar. Anna Brolin, 40, är återigen programledare, och de tävlande får hjälp och peppning av doktor Mikael Sandström, 62, näringsfysiologen Kristina Andersson, 41 samt tränarna Mikael Hollsten, 36, och Pischa Strindstedt, 33.

Biggest loser är programmet som ska hjälpa överviktiga att ändra sin livsstil och därmed få ett sundare förhållningssätt till mat och träning.

Kritiken mot Biggest Loser

Programmet har tidigare fått kritik för att det uppmuntrar till en drastisk viktnedgång, men tränaren Pischa Strindstedt förklarade då att det inte är farligt för överviktiga att gå ner i vikt snabbt.

– Det finns forskning som stöttar att det inte finns något som säger att det är farligt att gå ner i vikt snabbt, nu pratar vi om väldigt överviktiga personer här. Och i programmet har vi inte lång tid på oss, vi behöver liksom få resultat ganska snabbt, sa hon då till Hänt inför premiären.

Från början var det 14 deltagare som kämpade i tävlingen. Men eftersom det är just en tävling så tvingas en deltagare lämna varje vecka.

Men vad de inte vet när de lämnar programmet är att de faktiskt får en andra chans. När man åker ut ur Biggest loser kommer man till programmet Revanschen, som är just en andra chans. De deltagare som just nu befinner sig i revansch-programmet är Matilda, Jaana, Rasmus och Elin.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

TV4-tittarna rasar efter tävlingen

I måndagens avsnitt var det en tävling som handlade om att placera ut tunga betongplattor på en lång linje, och man fick bara ta en i taget. Tävlingen gick ut på att bli av med sina tio betongplattor först och de som kom på topp tre fick en fördel. Fördelen innebar att man fick välja vilka man ville ha i sitt lag inför kommande tävlingar.

Anna Brolin och deltagarna

Anna Brolin drar igång tävlingen.

De flesta kan relatera till hur det känns att inte bli vald i tävlingssammanhang och det är även något som TV4-tittarna nu också reagerar på. De menar att TV4 använder sig av mobbning och att de ska satsa på livsstilsförändring istället, som programmet är avsett för.

”Tycker dagens tävling var sååå otroligt dåligt upplagd. Varför överhuvudtaget utsätta ngn för detta med att stå och inte bli vald??? Jag förstår inte !!!”, skriver en tittare.

”Varför utsätta dessa människor att välja, mobbing på hög nivå”, skriver en annan.

”Snälla TV4 dags att tänka om, mobbing hör inte hemma i TV, satsa på livsstilsförändring istället.”, skriver en tredje.

FOTO: TV4

LÄS MER: Jaana Hemlins tårar i Biggest loser – grova påhoppen om hennes kropp

LÄS MER: Biggest Loser-Elins otäcka upplevelse – får åka till akuten

FRÅN FÖRSTASIDAN