Anna Brolin om kopplingen till Tomas Brolin – verkliga relationen

Tomas Brolin och Anna Brolin

Är Tomas och Anna Brolin syskon? Den frågan har programledaren fått flera gånger.

Eero Hannukainen/TT, Christine Olsson/TT
Programledaren Anna Brolin får ofta frågor om hon är släkt med VM-94-hjälten Tomas Brolin.
I en intervju med Expressen berättar hon nu sanningen.

Anna Brolin är nu högaktuell som programledare i både Biggest loser och Efter fem. I januari drar också Farmen igång, och där är hon ny programledare.

Hon är i grunden sportjournalist och har bland annat bevakat flera stora mästerskap för både Viasat och sin nuvarande arbetsgivare TV4.

Är Anna Brolin och Tomas Brolin släkt?

I en intervju med Expressens Hälsoliv berättar hon nu om en stor missuppfattning som många har: Nämligen att hon och den tidigare fotbollsspelaren Tomas Brolin skulle vara syskon.

– Det är på grund av efternamnet och jag har dragit nytta av det. När pappa tog med oss in på en fotbollsmatch i Rom i mitten på 90-talet sa han att vi var släkt. Då fick vi komma in gratis på Olympiastadion och se Lazio spela mot Juventus. Efter matchen fick vi skjuts till flygplatsen. När jag berättade för Tomas Brolin skrattade han bara, säger hon till tidningen.

Hen tjänar mest i Biggest loser 2020 – se oväntade ettan
NU GRATIS

När Sverige tog brons i VM 1994 var Tomas Brolin en av nyckelspelarna i landslaget, och han blev till och med uttagen till världslaget – en bedrift som få svenskar har lyckats med.

Det är alltså inte så konstigt det efternamnet kan ge fördelar i fotbollssammanhang, även om det inte finns något släktskap.

Utnyttjar missförståndet

Anna Brolin berättar i intervjun att hon inte skäms för att dra nytta av sin namne, och att hon lärt sig att använda olika tricks för att få tillgång till vissa saker.

– Det sitter i pappas DNA att ta sig in på saker. Han har plankat in på en Wimbledonfinal och till och med ett flyg. Det gick väl på 60-, 70-talet. Han har lärt mig att det alltid finns en väg, men under alla mina ungdomsår skämdes jag och tyckte det var otroligt pinsamt, säger hon till tidningen.

Och det verkar ha fortsatt på den banan, vilket har lett till att hon fått uppleva saker som många bara drömmer om.

– I dag sitter det i mig. Under VM-finalen i fotboll mellan Spanien och Nederländerna 2010 fick vi inte komma in, det fanns inte plats. Jag hittade två bakdörrar på Soccer City i Johannesburg och lyckades fixa oss förbi två spärrar, säger Anna Brolin till Expressen.

Nej, så något släktskap finns inte mellan programledaren från Enköping och fotbollslegendaren från Hudiksvall.

Läs också: Anna Brolins tårar i direktsändning – efter starka orden

Läs också: Tittarna jublar efter festbilden på Tomas Brolin

SENASTE NYTT!