Efter avhoppet – Leif GW Persson stoppas av TV4

Leif GW Persson
Coronaviruset sprider sig över Sverige och sätter upp förhinder i många människors vardag.
Nu stoppas Leif GW Persson från att utföra sitt uppdrag hos TV4 – och får därför inte närvara för att spela in det sista avsnittet av Brottsjournalen.
Annons

I snart två år har man kunnat följa Leif GW Persson, 75, och parhästen Jenny Strömstedt djupgräva i högaktuella och uppmärksammade brott i TV4:s program Brottsjournalen. Men för ett par veckor sedan meddelade Leif GW att han avslutar sitt uppdrag hos TV4.

Annons

– Man ska inte hålla på med saker för länge, sa han då i P4 Extra.

Familjens beslut

Coronavirusets utspridning i Sverige har satt käppar i många människors hjul. Med sina 75 år tillhör Leif GW definitivt en av de riskgrupper som Stefan Löfven uppmanat till att stanna hemma, och undvika all social kontakt. För att skydda honom från det elaka viruset har hans familj tillfälligt beslutat att han inte får träffa sina barnbarn.

Annons

– Ja, för fan. Det är de som trycker på. Det kanske är en bra förevändning för dem, vad vet jag, säger Leif GW till Expressen.

Men det betyder inte att kriminologiprofessorn har sagt upp all kontakt med sina många barn och barnbarn.

– Vi har kontakt på telefon och Skype och sådant där. Det är lite tråkigt men nu är det som det är, nu gäller det att bita ihop. Så fort det blir som vanligt igen, då kommer vi att ses.

Stoppas av TV4

Det sista avsnittet av Brottsjournalen, som sänds ikväll, 24 mars, skulle blivit Leif GW Perssons sista tillsammans med Jenny i studion. Men nu avslöjar kriminologiprofessorn att han stoppas av TV4:s ledning. Istället

Annons

– Det var faktiskt ett önskemål från TV4:s ledning och det funkade ju utmärkt. Så det kör vi nog tills vidare till det här har rättat till sig, säger Leif GW Persson till Expressen.

Men tittarna ska inte behöva vara utan Leif GW:s expertis. Istället för att delta i fysisk person kommer han nämligen närvara i programmet via länk. Något han även gjorde under söndagens sändning av Nyhetsmorgon.

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…