TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Edward Bloms oro för sonen: ”Panikkänning i varenda muskel”

29 okt, 2017 
AvOla Brising
När Mechior skulle på utflykt till Naturhistoriska riksmuseet med förskolan visste hönspappan Edwards oro inga gränser. Som tur var kunde han lugna sig med att sonen utrustats med en rejäl matlåda fylld med delikatesser.
Annons

Matprofilen Edward Blom, 46, och hans fru Gunilla Kinn Blom, 45, chockade alla när de tidigare i år avslöjade att de plötsligt blivit föräldrar igen – trots att ingen ens visste att de var gravida.

Paret hade sedan tidigare sonen Melchior, 2, och i april blev de föräldrar igen till dottern Wilhelmina, 6 månader. Edward Blom är flitig på att uppdatera om sina barn i sociala medier och han har tidigare postat bilder på när lilla Melchior äter gourmet-mat, som till exempel anklår.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det är otroligt viktigt vad mina barn äter. Man har kort tid på sig att få sina barn att lära sig massa smaker innan de börjar spotta ut och ogilla, berättade han i september för programledaren Robin Paulsson

I torsdags hade sonen sin första dagisutflykt till Naturhistoriska riksmuseet med förskolan han går på och då berättade Edward om hur orolig han var på Twitter:

Annons

”Melchior är på museiutflykt med föris. Säkert jätteroligt för honom – men panikkänning i varenda muskel hos hönspappan…”

Edward Blom med sonen Melchior.

När Hänt frågar gastronomen varför han är så orolig svarar han:

– Har man sett hur min son beter sig i trafiken så känns det läskigt att tänka sig honom i tunnelbanan och på trafikerade vägar utan att någon håller honom i handen hela tiden. Det sker så många hemska olyckor med barn. Och på förskolan finns det ju inte en vuxen per barn – även om jag har stort förtroende för personalen.

Edward förklarar:

– Jag är lite allmänt oroligt lagd av mig, har man tillräcklig fantasi kan man också sätta sig in i vad det värsta är som skulle kunna hända i varje situation. Ibland tänker jag att jag kanske borde borde jobba på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap istället för med mat och historia eftersom jag är så otroligt skicklig på att inse alla risker. Men som med allting är det ju också värre när man inte är med, utan måste släppa på kontrollen och överlåta ansvaret till någon annan. I början var det otäckt varje gång barnen passades av någon annan – men man vänjer sig.

Edward Blom, Gunilla Kinn och dottern Wilhelmina.

Då vi frågar om han tror barnen märker att han är orolig svarar han:

– Det gör de säkert på något vis, även om jag inte kunnat märka det på dem. Men det vore väl värre om de upplevde att föräldrarna inte brydde sig.

Annons

Till skillnad från han själv, som är en riktig hönspappa, tror Edward inte att frun är lika orolig vad gäller barnens förehavanden då föräldrarna inte är närvarande.

– Min hustru har varit utrikeskorrespondent, bevakat tornados i USA, politisk oro i Latinamerika och letat efter marxistgerillan i Indiens djungler…  Jag har svårt att tro att hon skulle kunna bli orolig över någonting överhuvudtaget, säger han med ett leende.

En sak är i alla fall säker. Med tanke på den bild Gunilla Kinn la ut på Instagram av matlådan Melchior hade med sig på utflykten behövde i alla fall inte Edward oroa sig över att han skulle gå hungrig eller tvingas äta nån trist varmkorv på vägen.

Som synes av bilden var den fylld av riktigt nyttiga delikatesser för finsmakare såsom som dyr salami, lagrade ostar, mörk choklad med 100 procent kakao, färsk avokado och torkade aprikoser.

Foto: IBL, Instagram

 

 

Annons