Edward Blom sönderstressad - kan inte ta hand om barnen själv

Förstår inte hur ensamstående föräldrar med flera småbarn klarar vardagen. Edward är utpumpad av att tvååriga sonen har så mycket spring i benen, men nöjd att de i alla fall delar matintresset.

Edward Blom, 46, och hustrun Gunilla Kinn Blom, 45, blev i våras föräldrar för andra gången då sonen Melchior, 2, blev stolt storebror till lilla Wilhelmina, 3 månader. Men redan innan den nya bebisen föddes tyckte Edward att livet som småbarnsförälder bjöd på sina utmaningar. I en intervju i podcasten ”Värvet” berättade Edward:

– Det är hela tiden. Man ska springa, springa, springa… Det är total aktivitet och närvaro i nuet. Ständigt, lagom när jag nått den åldern då jag hade börjat soffa till sig och börjat ta det lugnt och bli en seg gamling nästan. Så det är väldigt omvälvande. Men det är ju underbart.

Efter att ha fått barn nummer två låter det som att Edward är en helt sönderstressad tvåbarnspappa. Han minns tiden då Mechior var bebis som rakt igenom harmonisk, som ett privat Shangri La.

– Första året med första barnet så var det bara helt underbart, men det var ju inte så många förändringar i det yttre för vi kunde ta med honom hängande i sele på alla mingelfester och middagar och restauranger. Och vi flög över hela världen fram och tillbaks, berättar Edward för Hänt.

Så övergår han till att prata om de förändringar i tillvaron ytterligare en familjemedlem har medfört:

– Nu när vi har en liten och en tvååring har det förändrats väldigt mycket, för det är svårt att göra många saker. Bara att få ut alla och få med alla attiraljer. Och han ska springa och klättra. Han är en riktig rymmare, vill inte stanna en sekund på ett ställe och vägrar sitta kvar i vagnen. Så det är ett konstant springande, jagande, försöka rädda livet på honom hela tiden så att han inte springer ut i trafiken, ned för en trappa eller utför ett stup. Dessutom måste nån passa bebisen samtidigt för man kan ju inte bara lämna henne och springa efter honom.

Edward konstaterar uppgivet:

– I princip är det nästan omöjligt att vara ensam med dem. Det är tur att vi är två. All respekt åt alla ensamstående föräldrar. Jag förstår inte hur dom bär sig åt.

Fast sonen har mycket spring i benen så märks det tydligt att Melker älskar honom innerligt. Inte minst tycker han det är roligt att de redan delar vissa intressen:

– Han verkar väldigt intresserad av mat, men barn i den åldern blir ju ofta intresserade av vad föräldrarna är intresserade av.

Konjak då?

– Det är klart att alla intressen får han inte praktisera. Han står och försöker få tag i konjaksglasen också, men det får han inte.

LÄS OCKSÅ: Det här är det äckligaste Edward Blom någonsin ätit

Foto: IBL Instagram

SENASTE NYTT!