ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Edward Blom rasande efter stora tabben: ”Jättetråkigt”

22 nov, 2023 
EDWARD BLOM
Edward Blom blev lovad att hans glögg skulle säljas på tolv nya Systembolag-butiker. Den drömmen har nu gått i kras.
Nu berättar Edward om det tråkiga beskedet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Vad äter du när..: Hemma hos Edward BlomBrand logo
Vad äter du när..: Hemma hos Edward Blom

Gastronomen och tv-profilen Edward Blom, 53, är välkänd för sitt stora intresse för mat och dryck. Han är även väldigt noga med traditioner och det råder inga tvivel om att han nog kommer börja julpynta på första advent.

Givet denna info så har Edward Blom naturligtvis en juldryck, nämligen sin alldeles egna glögg. Den heter Edward Bloms glögg och den lanserade han för några år sedan ihop med företaget Saturnus. Den finns i nuläget att köpa på Systembolaget i Boxholm, Tierp, Hässleholm och Skövde.

Inför årets julsäsong blev Edward lovad att den skulle finnas i ytterligare tolv butiker. Men den glädjen är nu ett minne blott.

Därför försvinner Edward Bloms glögg

Edward Bloms glögg beskrivs som "kryddig, söt smak med inslag av kardemumma, russin, kryddnejlika, ingefära, pomerans och kanel. Serveras värmd eller kyld som sällskapsdryck", enligt Systembolaget.

Annons

Nu berättar Edward för Hänt om det tråkiga beskedet.

– Ja det är jättetråkigt, de hade alltså lovat att det skulle komma in på tolv nya butiker och sedan plötsligt så visade det sig att det inte kommer in på någon mer butik, säger Edward till Hänt.

Edward Blom skeptisk till förklaringen: ”De jäklas”

Systembolagets förklaring är att det blivit något administrativt fel – en förklaring som Edward inte riktigt tror på eftersom han gör mycket kritik mot företaget.

– Då säger de att de hade gjort ett fel när de förde över från manuella listor och in i någon dator och så hade de upptäckt att de nog hade gjort fel med allting, säger han och fortsätter:

– Det kan stämma men det är ju, å andra sidan, ingen offentlighetsprincip på systemet. Antagligen stämmer det men det kan också vara någonting att de jäklas med en för att man kritiserar Systembolaget mycket och sådär politiskt. Det går aldrig att få reda på tyvärr riktigt.

Med andra ord är detta ett tråkigt besked och Edward konstaterar att han blev besviken.

– Det är tråkigt, jag blev jättebesviken för jag hade verkligen varit jätteglad åt det här beskedet att det skulle komma upp i tolv butiker och så, säger han till Hänt.

FOTO: SANDBERG MAGNUS/Aftonbladet, Olle Sporrong/Expressen/TT

Annons