ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Edward Bloms hälsokamp: ”Tror inte jag hade överlevt”

05 nov, 2023 
Edward Blom
Edward Blom lider av en sjukdom.
Under inspelningarna av Hänt:s Vad äter du när? berättar han nu om hur det påverkar hans liv, skräcken för att dö under pandemin och hur kärlekslivet med hans fru fick honom att göra en livsändring.
– Jag fullständigt slet ut mig själv, jag festade sönder mig, säger han i programmet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Vad äter du när..: Hemma hos Edward BlomBrand logo
Vad äter du när..: Hemma hos Edward Blom

Gastronomen Edward Blom, 53, syns ofta i tv-rutan eller andra offentlig sammanhang. Dessutom är han en av de medverkande i Hänts egna program Vad äter du när?.

Under inspelningarna av programmet kom Edwards hälsa på tal. Det var när han plockade fram ingredienserna till en pyttipanna som han avslöjade att potatis inte är något han äter, detta på grund av sjukdomen han lider av.

– Det är jag som är lite kinkig. Jag äter inte kolhydrater för det första av viktskäl sen har jag fått diabetes och då är det ännu viktigare att hålla strikt på att låta bli, säger Edward till Hänt.

Stora oron för att dö – under kritiska tiden: ”Tror inte jag hade överlevt”

På grund av just underliggande sjukdomar var pandemin extra otäck för Edward. Nu berättar han om rädslan över vad som hade kunnat ske.

Annons

– Det har varit tråkigt, ett år innan vaccinet så var vi isolerade, säger han och fortsätter:

– Jag tror inte jag hade överlevt om jag hade smittats innan isolering, jag tillhör ju fler riskgrupper så det var antingen det eller att jag skulle... Agnes Wold som är en god vän föreslog att jag skulle åka ut och bosätta mig i en stuga vid havsbandet alldeles ensam. Men då var det roligare att hela familjen gick i karantän att jag skulle vara ensam där i ett år.

Edward Bloms tacksamhet för familjelivet med sin fru Gunilla

Tillsammans med sin fru Gunilla Kinn och barnen Melchior, Wilhelmina och Zacharias levde Edward i karantän. Lyckan över familjen är stor, det råder inga tvivel kring. Livet som ensam var nämligen ingenting som passade Edward.

– Jag tyckte det var väldigt trist att vara singel som jag var i flera år. Jag var ute varenda kväll och gjorde saker jämt. Jag fullständigt slet ut mig själv, jag festade sönder mig. Jag tyckte det var så fruktansvärt tråkigt att tillbringa en hel dag ensam utan att träffa någon. Sedan när jag gift mig blev det otroligt mycket roligare.

FOTO: TT

Annons