LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Edward Bloms insikt om barn: "Är jobbigare än jag trott"

03 maj, 2017 
Lina Arvidsson
Matprofilen Edward Blom blev överväldigad av det intensiva i att vara förälder. Nu berättar han om livet som pappa. "Man får rädda livet på honom var femte minut", säger Edward Blom.
Annons

Gastronomen Edward Blom, 46, och hustrun Gunilla Kinn Blom, 45, blev i dagarna föräldrar för andra gången. En liten dotter kom till världen och Melchior, 2, blev stolt storebror.

Men redan innan den nya bebisen föddes tyckte Edward att livet som småbarnsförälder bjöd på sina utmaningar. I en intervju i podcasten “Värvet“, som spelades in innan bebisen föddes berättar Edward om papparollen.

– Det är ännu jobbigare än vad jag hade trott. Allt vad folk har sagt om småbarn, det är ännu jobbigare, säger Edward Blom “Värvet”.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Gunilla Kinn Blom och Edward Blom går gärna på röda mattan med sonen Melchior.
Gunilla Kinn Blom och Edward Blom går gärna på röda mattan med sonen Melchior.

– Man sover för lite fast han sover bra på nätterna. Det är hela tiden. Man ska springa, springa, springa. Han klättrar och hoppar och man får rädda livet på honom var femte minut. Det är total aktivitet och närvaro i nuet. Ständigt, lagom när jag nått den åldern då jag hade börjat soffa till sig och börjat ta det lugnt och bli en seg gamling nästan. Så det är väldigt omvälvande. Men det är ju underbart, säger Edward Blom.

Annons

Edward Blom blev pappa till Melchior när han var 44 år, men egentligen hade han velat gifta sig och få barn mycket tidigare.

– Jag hade tänkt gifta mig jättetidigt och få barn. Det var min tanke. 22 – 23 passar väl, säger Edward och fortsätter.

– Det är väl lite drömmen om den här stora, katolska familjen.

I efterhand tycker Edward att det ändå var skönt att han väntade med att bli pappa och hann göra mycket annat.

– Jag tror att det är bra att jag och Gunilla fick flera år tillsammans innan vi fick barn, säger Edward Blom.

Foto: IBL

Annons