ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Edward Blom om alkoholen på jul – beslutet för barnen

22 dec, 2023 
Edward Blom
Julen börjar närma sig, och i julens anda delar gastronomen Edward Blom med sig av tips och trix inför högtiden.
Bland annat om hur mycket alkohol man ska dricka framför barnen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Edward Blom reagerar på Pernilla Wahlgren: ”Smart”Brand logo
Edward Blom reagerar på Pernilla Wahlgren: ”Smart”

Gastronomen och tv-profilen Edward Blom, 53, är välkänd för sitt stora intresse för både mat och dryck. Han är noga med både traditioner och vett och etikett, inte minst när det kommer till julhögtiden.

Edward har bestämda åsikter om mycket när det kommer till jul, allt från mat, till när man bör pynta granen och vad som är accepterat att prata om runt julbordet.

I en intervju med Aftonbladet Livsstil berättar tv-profilen om allt detta, men även kring reglerna som gäller kring alkohol.

Edward Blom om att dricka alkohol på julafton: ”En liten snaps”

Edward får frågan om vuxna, för barnens skull, borde avstå helt från alkohol på julen.

– Själva julafton är oerhört viktig för barn. Om man har barn med på julafton bör de få stå i centrum, säger han och fortsätter:

Annons

– Man kan dricka ett par julöl och en liten snaps till den långa jullunchen och ta ett glas madeira eller punsch några timmar senare till julklappsöppningen, men man ska absolut inte dricka sig berusad, utan hela tiden tänka på hur det blir roligast för barnen.

Edward Bloms ord om egna julfirandet: ”Det är fånigt”

Edward, som ihop med hustrun Gunilla Kinn har de tre barnen Melchior, Wilhelmina och Zacharias, ser till att ta hänsyn när de är närvarande.

När Hänt når tv-profilen berättar han om hur han själv brukar tänka på sitt egna julfirande med barnen.

– Ja, jag dricker väl ett par julöl, och dricker väl en liten snaps till det. Men jag menar, jag väger ju rätt mycket så det är ingenting jag blir berusad på. Det är under många timmar, säger han och fortsätter:

– Jag kommer absolut inte i närheten till gränsen för att köra bil i de flesta länder, då är det inte heller något negativt för barnen. Jag tycker det är fånigt det här med att just till jul ska det plötsligt vara helt vitt och man ska inte dricka en folköl ens. Man ska väl aldrig göra något som inte är bra för barnen.

FOTO: IVARSSON JERKER/Aftonbladet / TV4Play

Annons