breakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreakingbreaking

Edward af Sillén och Sarah Dawn Finer lämnar Talang – här är nya juryn 2023

09 aug, 2022 
https://image.hant.se/Andre-byline.jpg.jpg?imageId=8453040&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318André Färnsveden
David Batra, Bianca Ingrosso, Edward af Sillén och Sarah Dawn Finer i juryn.
Edward af Sillén anslöt Talang-juryn förra året.
Men efter två säsonger väljer han nu att hoppa av – och han är inte ensam.
Nu presenteras den nya juryn för Talang 2023.
Annons
Här är nya Talangjuryn
Här är nya Talangjuryn

Edward af Sillén, 39, är regissör och en av Sveriges främsta manusförfattare. Han har skrivit för bland annat Melodifestivalen, Eurovision song contest och Pernilla Wahlgren har hybris.

Redan som 21-åring fick han jobbet som manusförfattare för Melodifestivalen, men efter att ha skrivit osmakliga skämt i ett forum som sedan läckte ut, fick han sparken från SVT. Han berättade om tiden i programmet Renées brygga.

– Allt raserade, det var fruktansvärt. Jag visste inte hur jag skulle komma in branschen men när jag väl kom in och fick en chans på Melodifestivalen så jag sumpade den. Jag skickades hem, säger han.

Edwards vändning: ”Sissela Kyle räddade mig”

Han var i sin lägsta punkt. Men det allt skulle komma att vända för Edward när han fick ett oväntat samtal från Sissela Kyle, 65, som kom med ett nytt jobberbjudande.

Annons

– När det är som absolut mörkast så ringer Sissela mig. Hon hade fått ett jobb och hade fått för sig att jag skulle skriva. Det var ett drömjobb, berättar han.

Han tackade först nej till jobbet, då han inte trodde att han skulle bli accepterad efter allt som hade hänt. Men Sissela förklarade att det inte spelade någon roll för henne.

– ”Ja, men det där spelar väl ingen roll? När kan du ses?”, sa hon då. Så jag ser det som att Sissela räddade mitt liv, så brukar jag säga det, återberättar Edward.

Edward af Sillén och Sarah Dawn Finer lämnar Talang

Han anslöt Talang 2021, och har hunnit göra två säsonger som jurymedlem, men nu berättar Edward af Sillén att hans tid i programmet har nått sitt slut. Han berättar om beslutet på sin Instagram.

Annons

I två år hade jag glädjen att sitta bakom det här bordet och njuta av all underhållning som modigt bjöds på. Jag är ödmjukt tacksam och hoppas jag kunde ge alla de sökande den respekt de förtjänar!”, skriver han.

Vidare förklarar Edward att det finns andra projekt han vill fokusera på till hösten.

Men i höst kommer jag kliva tillbaka in där jag brukar vara; BAKOM kameran, och fokusera på film- och teaterarbetet. Tusen tack för nu till TV4 för två roliga år. Och nu hejar jag istället på den nya härliga juryn! Have fun!! We did!”, avslutar Edward.

Tidigare har Bianca Ingrosso, 27, berättat att hon slutar. Och nu lämnar även Sarah Dawn Finer, 40, programmet. Hon anslöt precis som Edward för säsongen 2021 och tackar nu för sig på sin Instagram.

De är nya medlemmarna i Talangjuryn 2022

I Nyhetsmorgon presenteras nu den nya juryn. De som tar över programmet blir komikern Johanna Nordström, 26, skådespelaren Helena Bergström, 58, och artisten Viktor Norén, 36.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons