Ebba Kleberg von Sydow: "Har haft en mardrömsförlossning"

Ebba Kleberg von Sydow: "Har haft en mardrömsförlossning"

Ebba Kleberg von Sydow väljer att inte se efter könet på barnet i magen efter en tidigare jobbig förlossning. Nu behöver programledaren en "morot" för att ta sig igenom kommande förlossning om den också blir svår.

I början på september avslöjade programledaren Ebba Kleberg von Sydow, 35, att hon ska ha barn igen. Sedan tidigare har Ebba två barn med maken Johan KlebergMarianne, 5, och Klas, 3. På sin blogg skrev hon:

– Det, den, hen? Det lilla livet härinne i magen som, om allt nu fortsätter att gå som det ska, ska bli ett litet syskon till våra älskade två små. Ett tredje litet mirakel. Som gjort att jag plötsligt vill hälla i mig filmjölk och häromkvällen blev besatt av kexchoklad. Som gjort mig dödstrött klockan tre på eftermiddagen och bilsjuk på bussen. Och som gör oss till fem i familjen nästa år. Ett helt litet gäng.

Nu berättar Ebba om sin rädsla inför förlossningen. I sin podcast “Säker stil” med Emilia de Poret, 40, säger Ebba varför hon väljer att inte se efter könet på bebisen. Nyligen var hon och maken på ultraljud för kontroll.

– Det var det stora ultraljudet och då insåg jag att hjälp, jag är nästan halvvägs nu, om några dagar bara. Och det är inte så långt kvar. Så då kände jag en pepp. Förstås framför allt för att det är en 19 centimeter lång liten varelse i min mage som skuttar runt. Och den är inte så liten längre. Visst såg den väldigt gullig ut?, säger hon.

Väl under undersökningen fick Ebba se en filmsnutt från ultraljudet och där började TV4-profilen och den blivande pappan att gå emot varandra gällande att se efter könet.

– Men det gick inte att se riktigt om det är en pojke eller flicka. Det är en sådan knäpp för jag vill inte veta vad det är men ändå vill jag veta. Vi har en pojke och flicka så det är verkligen strunt samma vad det blir. Det hade det varit ändå. Men ändå sitter jag där på ultraljudet och så frågar den här snälla sköterskan om vi inte ville veta vad det var. Då sa jag nej men Johan bara “Jo!”, säger hon och fortsätter:

– Men hon förstod att the lady is the boss. Och sedan sitter jag där som en idiot och försöker se vad det är.

Att hon vill vänta med att se efter har hon en förklaring till.

– Jag har haft en mardrömsförlossning som var fruktansvärd och sen har jag haft en lite bättre. Och jag vet inte, det här kan ju bli antingen eller. Det kan bli hemskt eller så kan det bli okej. Och då behöver jag den överraskningen, den moroten, när jag ligger där och det är som värst. Jag vill åtminstone veta vad det här är.

Tidigare var Ebba programledare för ”Go’ Kväll” under fler år men nu är hon programledare för TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

LÄS ÄVEN: Ebba von Sydow har fått nog av kroppshån och viktsnack: ”Det gör mig GALEN”

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN