TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Ebba von Sydow har fått nog av kroppshån och viktsnack: "Det gör mig GALEN"

17 maj, 2016 
https://image.hant.se/image-4948280?imageId=4948280&width=1320&height=689
Linnéa Geijer
Ebba von Sydow har tröttnat på de ständiga kommentarerna kring kvinnors kroppar och har dessutom egna erfarenheter om att bli hånad.
Annons

Ebba von Sydow, 35, hittar en artikel under förberedelserna för en kommande sändning i “Nyhetsmorgon” om den växande kroppsaktivismen i Sverige. I Nyhetsmorgon ska mode för större storlekar diskuteras, ett ämne som ligger Ebba varmt om hjärtat. Hon har nämligen egna erfarenheter av kroppshån.

Tjock-kommentarer, hånande kommentarer, den ständiga gravidfrågan. Som jag får, typ varje söndag. Och det gör mig GALEN. Irriterande nog bryr jag mig nämligen. Tar åt mig“, skriver hon på sin blogg.

Ebba von Sydow ryter ifrån.

Ebba länkar till en annan bloggare, Lady Dahlmer, som likt Ebba diskuterar hur en av de mest provocerande sakerna idag är att vara tjock utan att aktivt hata sin egen kropp.

Hon berättar även om en annan artikel hon kommit över i förberedelserna. Den hävdar att ”äntligen får alla kroppsformer synas i badkampanjen”, men riktigt så är det inte upptäcker Ebba.

Först ser jag den ursnygga superstarka slanka tjejen i silverbaddräkt, tänker att det kommer fler kroppsformer sen? Men nej, det var tydligen hon som representerade ”alla kroppsformer“, skriver hon besviket.

Och så blir artikeln hon hoppades kunna använda som ett bra exempel, bara en förstärkning av status quo.

Foto: Stella Pictures

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons