Idol 2023 marknadsföring banner

Martin ”E-type” Erikson tror att han är pappa – vill topsa barn

05 mar, 2021 
AvCharles Thulin
Martin ”E-type” Erikson.
E-type drömmer om att bli pappa. Eller – är han redan det?
Nu berättar artisten att han vill topsa barn för dna-analys.
Annons
Svenska kändisarna du glömt var ett par
Svenska kändisarna du glömt var ett par

Martin ”E-Type” Erikson, 55, har de senaste åren hållit sig utanför rampljuset.

I stället för att stå på scenen har han fokuserat på sina krogar i Stockholms Gamla stan, den ena med vikingatema, den andra med pirater.

Under åren som eurodiscokung och hitmakare förlorade E-Type till slut enorma summor på misslyckade aktieaffärer, runt millennieskiftet slog skattmasen till.

– Jag hade världens sämsta revisionsbyrå. De var jävligt dåliga. Det ena tipset var sämre än det andra, och det slutar med att jag får en restskatt, säger E-Type i Thomas Andersson Wijs podcast Hundåren.

E-type drömmer om att bli pappa

Recept.se Nyhetsbrev

E-Type fick restskatt på hisnande 1 860 000 kronor, enligt Expressen.

– Jag har inte tio öre, det är ingen turné, det är ingen platta ute. Där är det jävligt mörkt. Det börjar med att jag måste sälja kåken direkt, betala restskatten, stå kvar med några hundra tusen och flytta till en hyresrätt.

Annons

Idag är E-Type officiellt singel men har en stark dröm om att bli pappa.

– Men åren går och jag accepterar om det är så att det inte blir några ungar. Jag har PG Gyllenhammar som min största idol, han fick sitt sista barn när han var 81. Det är husguden, vi tillber PG Gyllenhammar här hemma, har E-type sagt i en intervju med Expressen 2019.

Fast frågan är om han inte redan har barn?

– Jag hoppas att det finns minst ett barn där ute som är mitt. Jag har två starka kandidater. Jag måste bara komma på ett sätt att topsa dem utan att de märker det, för att skicka på dna-analys, säger Martin Erikson i Hundåren.

E-type med Cathrine Hardenborg och Anitha Clemence.
E-type med Cathrine Hardenborg på 90-talet. Till höger Anitha Clemence.

E-type var på 90-talet ihop med fotomodellen Cathrine Hardenborg, 51, som 2019 var med i Robinson. Han har även haft en romans med Anitha Clemence, 42.

Annons

För två år sedan berättade E-type för Expressen att han hade förhoppningar om att leva samboliv på gården på en ö utanför Stockholm, men att kvinnan som han trodde att han skulle dela sin vardag med inte trivdes med att bo på landet. E-type sålde då egendomen och är nu skriven ensam på en adress i Bromma.

Foto: TT

Annons