TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Här är allt du vill veta om jurymedlemmarna i Draknästet 2021

12 aug, 2021 
Alla drakar i Draknästet 2021
Äntligen är Draknästet tillbaka på SVT!
Denna gång med fem helt nya drakar.
Vilka är medlemmarna i den nya juryn?
Annons
Agneta Sjödin om hur hon nästan blev BondbrudBrand logo
Agneta Sjödin om hur hon nästan blev Bondbrud

Draknästet öppnar nu återigen portarna för flera modiga entreprenörer från hela Sverige. Miljonerna rullar när de får lov att presentera sina innovativa affärsidéer.

Vilka kommer att lyckas imponera på drakarna? Vem investerar i vilken innovativ affärsidé? Investeringen kan betyda allt för entreprenörerna och kan leda till att verksamheten flyger.

Frågan är, vilka är drakarna i juryn?

Vilka är drakarna som sitter i juryn i Draknästet 2021?

Så, vilka är dessa drakar som bestämmer vilka deltagare de vill satsa på och inte? Vilka bestämmer över de sökandes framtid? Fem framgångsrika drakar.

Här är alla drakarna 2021:

Lena Apler är en affärsängel och grundare av finansbolaget Collector som numera börsnoterat och går under namnet Collector Bank. Hon är utnämnd till Årets entreprenör och Årets VD.

Lena Apler i Draknästet 2021.
Lena Apler.

Jacob De Geer är en av Sveriges absolut största och mest inflytelserika techentreprenörer. Han är bland annat grundare av iZettle som såldes till PayPal för 20 miljarder kronor.

Annons
Jacob De Geer i Draknästet 2021.
Jacob De Geer.

Sara Wimmercranz är en av grundarna av miljardbolaget Footway. Idag är hon riskkapitalist och driver Backing Minds, som investerar i startups. Sara är utsedd till en av Sveriges mäktigaste techinvesterare.

Sara Wimmercranz i Draknästet 2021
Sara Wimmercranz.

Shervin Razani är superentreprenören som bland annat drivit apotek, finans och eventföretag. Idag äger han hotell och är grundare av Jurek, som är Sveriges största rekryterings- och konsultföretag.

Shervin Razani i Draknästet 2021
Shervin Razani.

Jonas Eriksson har innan sin framgångsrika karriär som fotbollsdomare, byggt och sålt bolag som ägde tv-sporträttigheter. Idag skapar han nya affärer, bland annat med tränings och hälsokedjan WE, samt gör investeringar i olika startups.

Jonas Eriksson i Draknästet.
Jonas Eriksson.

Draknästet har premiär på SVT klockan 21.00 på SVT och finns då även tillgängligt att streama på SVT Play.

FOTO: Ulrika Malm/SVT

Annons