ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Dr Albans kryptiska kärleksbesked – efter skilsmässan från Katrine

08 maj, 2022 
AvAndré Färnsveden
För ett halvår sen skilde sig Dr Alban och Kin Hermansson. Paret som var tillsammans i 18 år, bestämde sig att gå skilda vägar.
Nu berättar han vad nästa steg i singellivet blir och vad som händer i hans liv nu.
Annons
Hänts reporter utmanar Tusse i Gröna Lunds nya 5-kampBrand logo
Hänts reporter utmanar Tusse i Gröna Lunds nya 5-kamp

Alban ”Dr Alban” Uzoma Nwapa, 64, flyttade till Sverige i slutet på 1970-talet. Efter en kortlivad karriär som tandläkare bestämde han sig för att satsa på musiken, som DJ. Hans musik blev som populärast på 90-talet med hits som It's my life och Sing hallelujah!.

På grund av coronapandemin har Dr Alban inte kunnat åka på spelningar och har istället levt på gamla besparingar som han berättar i en tidigare intervju med Hänt. Men tiden han spenderat hemma har även gett artisten möjligheten att jobba med nya projekt och ladda inför framtida spelningar.

Dr Alban om turnén i sommar

Efter ett två år långt uppehåll ska Dr Alban ut på turné igen den här sommaren.
Turnén Vi som älskar 90-talet kommer att åka till Stockholm, Göteborg, Gävle och Helsingborg.

I en intervju med Hänt, berättar Dr Alban berättar om hur det känns att åka på turné igen efter en två år lång paus, på grund av coronapandemin.

– Det känns bra, att covid har börjat försvinna, att man kan cåvidare, som det heter nu, cåvidare, säger han skämtsamt.

Annons


Utöver det har han mest bara varit hemma och jobbat med ny musik som han släpper med amerikanska artisten Whitney Peyton, 28, från USA.

– Vi har faktiskt inte träffats, vi har jobbat online och skickat saker fram och tillbaka, säger han.

Dejtinglivet idag och separationen från Kin Hermansson


Det var genom vännen och tidigare fotbollsspelaren Tomas Brolin, 52, som han träffade sin före detta fru, Katrine ”Kin” Hermansson, 47. Ex-makarna som har två barn ihop, Jane och Julia, valde att skilja sig förra året efter att ha varit med varandra i 18 år.

Nu berättar Dr Alban om synen på det nya singellivet.

– Man tar det lugnt efter en separation, man vill inte hoppa in på något annat direkt, man tar det oftast det lugnt, det gör man, säger han.

När han får frågan om sitt kärleksliv och om han har laddat ner några dejtingappar skrattar han och svarar:

– Det kommer när det kommer, inga dejtingappar, inte än, säger han skrattandes.

För tillfället väljer han att fokusera på sina två barn istället men om han kommer att träffa någon ny återstår att se, säger artisten till Hänt.

Annons