Dottern Mollies oväntade ord om Peter Jihde

Peter Jihdes dotter Mollie bryter tystnaden om pappans sjukdom
Tv-profilen Peter Jihde har alltid varit rätt hemlig när det kommer till hans liv med familjen.
Nu avslöjar dottern Mollie vad som egentligen händer där hemma.
Annons

Peter Jihde, 48, är skåningen som gjorde tv-debut vid 22-års ålder och som efter det har dykt upp lite här och var. Han började som sportkommentator, och har bland annat lett sändningar från Olympiska vinterspelen för SVT, för att sedan gå över till program med helt andra teman. Efter perioden på SVT gick han nämligen över till TV4, där han gjorde program som Idol och Nyhetsmorgon, och blev en av deras största profiler.

Annons

Under senaste tiden har han pratat väldigt ärligt och öppet om sin kamp mot diabetes och har också gjort en serie, Leva utan att dö – en serie om diabetes, där han träffar andra personer som också kämpar med samma sjukdom. Någon som varit extra viktig i hans resa sedan han fick diagnosen är hustrun Karin Widengren, 47.

– Min fru är ett fantastiskt stöd och en bra kompass, har Peter sagt i en intervju med Aftonbladet.

Annons

Peters familjeliv

Det var på Melodifestivalens efterfest 2006 som Peter och hans kärlek Karin gjorde debut i offentligheten tillsammans. Bara något år efter det kunde man spotta en förlovningsring på programledarens vänstra ringfinger i direktsänt tv, och efter det gick det fort. Paret sa ja till varandra under en ceremoni på Gotland och dröjde inte länge med att komma ut med ännu fler glädjande nyheter – de väntade barn. Tillsammans fick de då dottern Alice, för att några år senare få ytterligare ett tillskott till familjen – dottern Amanda.

Men för Peters del var det inte första gången han välkomnade ett nytt liv till världen. Från sitt tidigare äktenskap med Sara Grapenfelt, 44,  har han även dottern Mollie, 17. I en intervju med Hemmets Journal berättar han om livet som trebarnsförälder.

– Jag har verkligen utvecklats mycket av att få barn. Det finns inget roligare än att se sitt barn le eller skratta, det är det bästa som finns i hela livet. Per automatik ler du själv och tycker allt är toppen, säger han.

Dottern avslöjar vad som händer i hemmet

Peter delar inte med sig så mycket om sitt liv med sina barn, men på hans dotters Tik Tok däremot syns de tillsammans lite titt som tätt. För sina 3479 följare delar Mollie med sig av flera klipp på henne och pappan, men det är inte bara Peter från familjen Jihde som får vara med. I en video för ett tag sedan gör hon och Peter den virala dansen till låten Laxed,  för att sedan få sällskap av syskonen.

Annons

Peter Jidhe dansar med dotter

“Nästan hela familjen Jidhe”, skriver hon under videon.

Videon har setts 77 tusen gånger, men den video som fått mest visningar är videon när hon leder sin pappa rätt in i en fälla.

– Pappa när jag räknar till tre ska du göra den fulaste minen du kan, okej?, säger hon och börjar räkna.

Men det han inte förstår är att han ska göra minen när hon börjar räkna och inte när hon säger tre.

“Tror jag fått min dumhet av pappsen, han fattade ju ingenting”, skriver hon under klippet.

Annons

FOTO: TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…