ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Doktor Mikaels första ord till Lotta Engberg efter långa pausen

24 mar, 2022 
DOKTOR MIKAEL, LOTTA ENGBERG
Discovery+ programmet The island går ut på att åtta svenska kändisar ska klara sig på en öde ö i två veckor. Doktor Mikael var en av dem och nu berättar han för Hänt om saknaden efter flickvännen Lotta Engberg.
Annons
Tre snabba frågor med Mikael SandströmBrand logo
Tre snabba frågor med Mikael Sandström

Doktor Mikael "Soldoktorn" Sandström, 63, är en av Sveriges mest kända läkare och i Nyhetsmorgon delar han gärna med sig av sin kunskap till svenska folket.

Förra året meddelade doktor Mikael också att han nu lägger fullt fokus på att informera svenska folket. Han hade då jobbat som "läkare på golvet" i 35 år och kände att han kunde göra större nytta i tv och sina egna kanaler.

Det är exakt vad doktor Mikael gjort sedan dess och dessutom har han även startat podden Utforska vården med Dr Mikael i samarbete med Vården.se. Men det är faktiskt inte det enda som Soldoktorn ägnat sig åt den senaste tiden.

Doktor Mikaels äventyr – fast på en öde ö

Doktor Mikael var nämligen en av de åtta svenska kändisar som satte sig på ett plan till Stilla havet för att spela in tv-programmet The island. Programmet spelades nämligen in på en öde ö som heter Isla Gibraleón under augusti 2021.

Annons

Doktor Mikael visste vad han gav sig in på och var förberedd på att det skulle bli några tuffa stunder och han skulle inte ha Lotta vid sin sida.

Men efter 14 dagar på den öde ön så är det stora äventyret nu över och deltagarna klarade sig helskinnade efter de tuffa dygnen. Den första personen som doktor Mikael ringde när han fick tillbaka sin telefon var givetvis flickvännen Lotta Engberg, 59.

– Är huvudet kvar på dig?, frågar Lotta i telefonen.

– Huvudet är kvar, fast man är liksom slow. Det är verkligen så här att man är lite... trög. Nej men det har ju varit total svält i 14 dagar, svarar doktor Mikael.

THE ISLAND
Mikael ringde upp Lotta det första han gjorde.

Doktor Mikaels egna ord om saknaden efter Lotta

När Hänt pratar med Mikael på pressträffen inför programmet berättar han mer om hur det var att behöva klara sig utan Lotta under den här tiden.

Annons

– Jag är ju väldigt praktisk i sådana här avseenden. Vi visste att jag skulle vara borta i 3 veckor och det här är de förutsättningarna som är. Jag kan ju inte komma hem tidigare annat än att bryta och det var aldrig ett alternativ, för då skulle jag bli så besviken på mig själv, förklarar han och fortsätter:

– Men sedan så hade jag väl henne som en mental oas att gå till på natten, att tankemässigt ta mig till. För det var skönt att liksom tänka "kommer du ihåg i somras, när vi gjorde det där och det där och det där". Man ligger ju i nåt jävla palmblad, sönder-stucken av mygg och tänker på något trevligt. Det gjorde liksom livet lättare.

Självklart längtade doktor Mikael efter sin kära Lotta, men tack vare att han är så praktiskt lagd kunde han fokusera på målet och finna sig i situationen.

– Men sedan så, jag längtade inte på det sättet eftersom jag är väldigt lösnings-orienterad. Så det är som det är och det är under de här förutsättningarna. Och då finner jag mig i det istället för att göra det till problem, säger doktor Mikael till Hänt och avslutar:

– Den strategin funkade till 95 %, inte till 100 men det funkade hyfsat.

FOTO: Karin Törnblom/TT, JOHANSSON THOMAS/Aftonbladet

Annons