Doktor Mikaels erkännande efter plötsliga TV4-avhoppet

Doktor Mikael Sandström i Let's dance
En vecka in i den nya säsongen av Let's dance bestämde sig doktor Mikael Sandström för att avbryta av sin medverkan i programmet.
Nu berättar Nyhetsmorgon-profilen om känslorna efter beslutet.
– Det blir aldrig som man tänkt sig!, skriver han.
Annons

Tidigare i år avslöjade TV4 att Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 62, är en av deltagarna i Let’s dance 2020. Tillsammans med sin danspartner Malin Watson, 47, tränade han hårt i flera veckor för att vara redo inför premiären, som ägde rum i mars.

Annons

Efter endast ett avsnitt av Let’s dance meddelade TV4 att programmet tar ett uppehåll på grund av sjukdom i produktionen. I samband med detta fattade Mikael ett beslut – han bestämde sig för att hoppa av sin medverkan för att istället kunna fokusera på sitt jobb som läkare.

– Jag är bättre på sjukvård än på dans och det är viktigare att jag finns i vården och hjälper människor än att jag finns på tv, sa doktor Mikael innan han lämnade Let’s dance.

Annons

Doktor Mikael stoppad efter beslutet

Strax efter att Mikael hoppade av Let’s dance 2020 började han känna sig krasslig, vilket stoppade honom från att utföra det viktiga jobb han hoppat av programmet för.

Det verkar dock som att doktor Mikael endast var hemma ett par dagar och redan i början av april berättade TV4-profilen att han mådde bättre.

– Jag är helt symtomfri nu. Jag ska snart återgå till mitt arbete i vården, sa han i Nyhetsmorgon då.

Mikael Sandström nya hälsobesked

Nu är Mikael Sandström tillbaka på jobbet och under tisdagens avsnitt av Nyhetsmorgon kom han med en ny lägesrapport från Hallstahammar. Vanligtvis brukar TV4-doktorn fysiskt närvara i studion men på grund av situationen som råder är han numera med via länk.

Annons

– Dags att göra en lägeskoll, hur mår du och hur är läget nu vid Lindesbergs lasarett och din region?, undrar programledaren Maria Forsblom, 33.

– Jo jag mår alldeles utmärkt, svarar Mikael Sandström och berättar sedan att läget i Hallstahammar just nu är ganska gott.

Har tagit en paus från jobbet

I ett nytt inlägg på Instagram avslöjar doktor Mikael att han nu befinner sig i skärgården för att vila upp sig efter en period av intensivt jobb.

”Ahh lite återhämtning, tillbaka i mitt rätta element, fjärran från respiratorer, visar ytterskärgården upp sin bästa sida”, skriver han intill en bild på sig själv i solen.

Den senaste månaden inte riktigt blev som Nyhetsmorgon-profilen hade tänkt sig. Istället för att tävla i Let’s dance har han tillbringat mer tid än någonsin tidigare på lasarettet.

Annons

”Skulle ju ha en lugn vår med lite dans. Hur blev det? Passerat 900 timmar övertid igen. Det blir aldrig som man tänkt sig!”, skriver Mikael ”Soldoktorn” Sandström på Instagram.

FOTO: BYRMO CAROLINA/Aftonbladet, TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…