mikael sandström

Doktor Mikaels ekonomiska bakslag efter beslutet med Lotta Engberg

Doktor Mikael och Lotta Engberg

Doktor Mikael Sandström och Lotta Engberg bor tillsammans i en villa i Mölnlycke, strax utanför Göteborg.
Trots att flytten gick förvånansvärt smidigt är det något TV4-profilen inte är så nöjd med.
– Jag var faktiskt lite orolig, säger han i en ny intervju med Amelia.
Mikael Sandström om framtiden i Nyhetsmorgon
0:47

Efter reklamen: Mikael Sandström om framtiden i Nyhetsmorgon

(0:47)

Slå på ljud

Ingen kan väl ha missat kärlekssagan mellan doktor Mikael Sandström, 64, och Lotta Engberg, 59. Det som började som en flirt utvecklades snart till en mer seriös relation och idag är de sambor.

När Lotta och Mikael precis hade flyttat ihop gästade de Tillsammans med Strömstedts och berättade då mer ingående om sitt förhållande. Lotta blev rörd när hon delade med sig av känslorna för pojkvännen.

– Jag vill känna. Jag vill känna och njuta. Det är så fantastiskt att få känna sig lycklig, sa Lotta Engberg då.

Doktor Mikael om försäljningen av huset i Hallstahammar

I november 2020 avslöjades det att doktor Mikael lagt ut sin 369 kvadratmeter stora villa i Hallstahammar till försäljning.

– Det är väl dags att flytta någon annanstans. Vi överväger möjligheterna att flytta ihop framöver. Det är väl trevligt, sa doktor Mikael till Aftonbladet då.

Och bara ett par månader senare var den såld. TV4-profilen fick hela 5,1 miljoner kronor för sitt lyxiga hus, vilket var 395 000 kronor under utgångspris. Han var dock inte helt nöjd med resultatet.

– Man säger väl ”läge, läge, läge” om ett hus. Hallstahammar och Danderyd är inte riktigt samma plats, sa doktor Mikael efter husförsäljningen.

Flyttade ihop med Lotta Engberg

Det verkar dock inte gå någon nöd på Lotta och Mikael. Villan de köpte ihop fick de betala ett dyrt pris för, närmare bestämt 8 750 000 kronor. Detta var nästan 750 000 kronor under det begärda utgångspriset på 9 495 000 kronor.

TV4-profilernas nuvarande bostad är ingen liten stuga. Det är ett hus med hela 12 rum och tomten är 1 253 kvadratmeter stor. I sin podcast Utforska vården förklarade doktor Mikael att flytten till den nya villan var tung, men ändå blev en förvånansvärt smidig historia.

– Det är ju mycket lyfta och bära även om man har fått mycket hjälp och så. Men ja det har gått bra, sa han då.

Mikael Sandströms oro för sin ekonomi – efter försäljningen av huset

Det har nu gått ett bra tag sedan TV4-profilerna flyttade ihop och idag verkar de trivas väldigt bra i villan i Göteborg. Men som doktor Mikael tidigare har antytt var han inte helt nöjd med summan han fick för sitt gamla hus i Halstahammar.

I en ny intervju med Amelia avslöjar Mikael Sandström att han blev faktiskt väldigt orolig för sin ekonomi i samband med husförsäljningen.

– Jag var faktiskt lite orolig i samband med försäljningen av mitt förra hus som var väldigt trasslig, och jag fick inte alls lika mycket för det som jag trodde, säger han till tidningen.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN