Doktor Mikael Sandström om stora ändringarna i Nyhetsmorgon

Mikael ”Soldoktorn” Sandström i Nyhetsmorgon på TV4.
Doktor Mikael Sandström är just nu aktuell i Let's dance på TV4. Men vi ser honom vanligtvis i ett annat TV4-program, Nyhetsmorgon.
Och trots sin medverkan i Let's dance kommer han att fortsätta synas i Nyhetsmorgon.
Nu berättar han om ändringarna i programmet – med tanke på coronaviruset.
Annons

Doktor Mikael “Soldoktorn” Sandströms svar på tittarnas frågor är ett populärt inslag i Nyhetsmorgon i TV4. Under coronatider är han kanske mer frekvent än vanligt i tv-rutan och under en av den senaste veckans sändningar tipsar han om ett enkelt men effektivt sätt att undvika smitta när man är ute bland folk eller till exempel handlar mat.

Annons

Coronaviruset sägs vara relativt smittosamt, men inte alls i närheten av vissa andra sjukdomar, berättade doktor Mikael Sandström i TV4 förra veckan.

– Den stora smittan sker i direkt kontakt när någon hostar och nyser. Till skillnad från till exempel mässling som kan smitta i ett rum även när patienten lämnat rummet, sa han i Nyhetsmorgon.

Annons

När Hänt kontaktar honom berättar han att han även får mängder av frågor kring viruset privat på sin fritid.

– Jag får frågor hela tiden. Folk är oroliga, säger han.

Soldoktorn om ändringarna i Nyhetsmorgon

Han själv jobbar på som vanligt, men det mesta av sitt jobb gör han hemifrån förutom tisdagar då han gästar Nyhetsmorgon i studion. För Hänt berättar han hur stämningen är på TV4 och vad de gjort för ändringar med tanke på viruset för personalen och gästerna i Nyhetsmorgon. 

–Bufféfrukosten som alltid funnits är borttagen. Sen följer de rekommendationer som finns och de har även satt ut handsprit, säger han.

Annons

Soldoktorn är även en av deltagarna i årets Let’s Dance och även där får han agera läkare. Han berättar att många är oroliga och att han försöker ge dem lugnande råd.

– Ja, det är verkligen många frågor där från deltagarna. Men det gör mig ingenting.  Jag försöker svara och hjälpa så gott jag bara kan, hittills har jag aldrig behövt säga åt någon att gå hem. Alla verkar friska och kan dansa, säger han.

FOTO: TT/TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…