TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Doktor Mikael Sandström åker iväg – lämnar Lotta Engberg hemma i lyxvillan

16 okt, 2021 
LOTTA ENGBERG, DOKTOR MIKAEL SANDSTRÖM
Doktor Mikael "Soldoktorn" Sandström och Lotta Engberg har bott ett drygt halvår i sitt gemensamma hus utanför Göteborg.
Men nu lämnar doktor Mikael plötsligt hemmet.
Annons
5 anledningar att älska Mikael SandströmBrand logo
5 anledningar att älska Mikael Sandström

Doktor Mikael "Soldoktorn" Sandström, 63, och Lotta Engberg, 58, har varit ihop i drygt ett år och under den här tiden har mycket hänt för paret.

Som de flesta kanske vet vid det här laget så började det hela med att Lotta sa i en intervju att "den där tv-doktorn ser ju trevlig ut" och resten är historia. När paret medverkade i Tillsammans med Strömstedts berättade Lotta om känslorna för sin kära tv-doktor.

– Jag vill inte veta så mycket varför eller hit och dit eller om framtiden och allt sådant där. Jag vill bara känna här och nu och få njuta av det. Det finns så mycket att vara orolig för ändå. Carpe Diem, det slitna slitna, men det är jätteviktigt, sa hon då.

Doktor Mikael och Lotta Engberg är sambos

Något annat som har varit svårt att missa är att paret har flyttat ihop! Det var i mars tidigare i år köpt som flyttlasset gick och Lotta och Mikael flyttade in i sin lyxiga villa utanför Göteborg.

Annons

Huset, som kostade hela 8 750 000 kronor ligger en bit utanför Göteborg, närmare bestämt i Mölnlycke. Hänt har tidigare rapporterat om lyxvillan som består av hela tolv rum och 240 kvadratmeter boarea. Tomten är också något att hänga i granen, den är nämligen 1 253 kvadratmeter stor.

DOKTOR MIKAEL, LOTTA ENGBERG
Soldoktorn och Lotta visar upp deras fina hus.

Mikael och Lotta har tidigare berättat varför de valde att slå sig ner just i Göteborg. Det hela grundade sig på att Lotta helst inte ville bo i Stockholm och för husfridens skull gick doktor Mikael med på beslutet.

– Det här med ultimatum, eller att hamna i situationer där det uppstår: ”Stockholm eller inget”, ”my way or the highway”, Lotta sa ju inte så, men jag kände nog att om jag skulle ha gått åt det hållet så hade det inte varit så bra. Då hade vi nog inte varit tillsammans, sa han då till Aftonbladet.

Annons

Doktor Mikael lämnar Lotta Engberg – åker till landstället

Lotta och Mikael är idag lyckligare än någonsin och nyligen bar det av på en kärlekssemester till Kreta i Grekland. Paret hann dock inte vara på plats längre än två dagar innan det ofattbara hände.

Hela ön började skaka och det visade sig att det var ett jordskalv som dragit in över ön. Jordskalvet med magnituden 6,2 på Richterskalan blev verkligen en rejäl väckning för Lotta och Mikael men som tur var kunde Mikael berätta att de inte jagat upp sig allt för mycket.

– Vi väntar nog och ser om det kommer någon annan information. Stämningen är rätt lugn just nu och det är inga varningssignaler eller sirener. Men man tittar sig omkring och står på balkongen och funderar, sa doktor Mikael då.

Nu är paret dock hemkomna efter den härliga utlandssemestern och därför kommer Doktor Mikaels beslut som oväntat. Nu har han nämligen lämnat Lotta och deras lyxiga villa för att åka iväg till sitt landställe. På Instagram har han lagt upp en bild från Västkusten.

”Planen var att fiska hummer, men det blåser för hårt. Det får bli en öl i solen istället”, skriver han.

FOTO: DEROS ANDERS/Aftonbladet, Stina Stjernkvist/TT

Annons