LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Doktor Mikael hävdar: Män har det jobbigare än kvinnor när de är förkylda

04 nov, 2023 
Kärleksparet doktor Mikael och Lotta Engberg har varit lite krassliga på senaste tiden, Lotta drabbades nyligen av Covid och Mikael har haft tuff hosta.
Nu hävdar Mikael att män har det jobbigare än kvinnor när de är förkylda rent vetenskapligt.
– Vilket till viss del skulle förklara att män har jobbigare förkylningar, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mikael Sandströms kryptiska svar om Lotta Engbergs present: ”Snusk”Brand logo
Mikael Sandströms kryptiska svar om Lotta Engbergs present: ”Snusk”

Lotta Engberg tvingades ställa in sin sändning av Bingolotto förra veckan då hon drabbats av coronaviruset.

– Jag har tyvärr fått covid och ligger nerbäddad så kan inte jobba på söndag. Än en gång så tackar vi vår lyckliga stjärna att vi är två skeppare på bingoskutan, sa hon till TT.

Daniel Norberg fick istället hoppa in på sin lediga helg och styra skutan.

När Hänt nådde Lottas kärlek Mikael Sandström, 65, kunde han berätta att hon frisknat till men att han tyvärr drabbats han med.

”Lotta har tillfrisknat från covid medan jag släpar efter ca 2-3 dygn. Det känns som om jag har hostan från helvetet”, skrev Mikael i ett sms till Hänt.

Doktor Mikael hävdar: Män har det jobbigare än kvinnor när de är förkylda

Mikael kommer även in på hur män har det jobbigare än kvinnor när de är förkylda rent vetenskapligt. Han förklarar att det även gäller feber och att det således inte bara är en myt.

”Det ”lustiga ” är att det verkar som om det immunologiska svaret hos män är kraftigare vilket till viss del skulle förklara att män har jobbigare förkylningar rent vetenskapligt. Således inte bara en myt. Likaså gäller det febern. Jag kommer att ha feberskola på tisdag i Nyhetsmorgon och prata om detta”., skriver han till Hänt.

Doktor Mikael om kampen med artrosen

Mikael Sandström lider av artros och han har tidigare berättat om kampen med sjukdomen. År 2007 märkte Mikael av den för första gången.

Annons

– Jag jobbade som fartygsläkare på en lyxkryssare i Karibien. Vi spelade innebandy i personalen. Massa start och stopp. Då svullnade knäet upp. När jag kollade var det en ganska uttalad artros på insidan av ena knäet.

Efter ännu en liknande händelse bestämde sig Mikael år 2015 att få benet opererat.

– Det gjorde enormt ont. Det var väldigt nära att vi krockade, och i den stunden bestämde jag mig för att låta operera knäet.

Sedan dess har han blivit av med en hel del av smärta.

FOTO: TV4, Karin Törnblom/TT

Annons