LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Doktor Mikael bryter mot reglerna i Nyhetsmorgon – utseendet kritiseras

17 apr, 2024 
Doktor Mikael är hela Sveriges läkare i tv-rutan – trots att han inte jobbar som det längre.
När han nu dyker upp i Nyhetsmorgon får han kritik för sina kläder.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Chocken om Mikael Sandström och Lotta Engberg: ”Trodde det var en karaktär”Brand logo
Chocken om Mikael Sandström och Lotta Engberg: ”Trodde det var en karaktär”

Sedan flera år tillbaka är det en självklarhet i Nyhetsmorgon att Doktor Mikael Sandström, 65, är på plats och upplyser om olika sjukdomar och åkommor.

Men det har funnits tillfällen där många började oroa sig för hans framtid i rutan. Först var det när doktor Mikael slutade som läkare.

”Skälet till att jag skall "sluta" är att jag jobbat kliniskt som läkare i över 35 år, och dessutom har jag gått ca 2 500 jourer, vilket motsvarar ytterligare nästan 7 år av oavbrutet arbete. Så jag kan det där hyfsat bra. När jag dessutom nu har mer mediala möjligheter att nå ut med medicinska förklaringar vill jag gärna göra detta. Tänk att vid 62 års ålder få välja ett nytt yrke. Hur kul är inte det? Så jag går inte i pension, utan ändrar lite fokus bara.”, förklarade Mikael i ett meddelande till Hänt.

Annons

Doktor Mikael pendlar till Stockholm för Nyhetsmorgon

I samma veva tog han och flickvännen Lotta Engberg, 61, nästa steg i relationen och flyttade ihop. De flyttade då till en villa i Mölnlycke strax utanför Göteborg. Detta blev ett orosmoment för Nyhetsmorgon-tittarna som undrade hur tusan han skulle få ihop jobbet i Stockholm om han bor i Göteborg.

– Jag pendlar med tåg nu från Göteborg till Stockholm, då åker jag ner på måndagar och kommer hem igen på tisdagen, har Mikael förklarat för Hänt.

Med andra ord är allt precis som vanligt och varje tisdag ser vi den folkkära soldoktorn i Nyhetsmorgon.

Tittarnas kritik mot Doktor Mikaels kläder

Men nu har tittarna börjat påpeka hans kläder. Mikael jobbar ju inte längre som läkare i Örebors län, men trots detta bär han ändå en läkarrock från Örebros landsting.

I ett inlägg på Facebook kommer ämnet på tal.

”Men snälla... Hur länge ska han gå med "Örebro Läns Landsting" på kläderna?Bättre att han är civilklädd.”, skriver en person.

”Precis! Personalkläder får inte bäras utanför sjukhusets lokaler, och särskilt inte heller de gröna operationskläderna.”, skriver en annan.

”Det finns inget som heter ÖLL ens längre sedan många många år..”, hälsar en tredje.

DR MIKAEL
FOTO: TV4

FOTO: TV4, Adam Ihse/TT

Annons