LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Dogge Doggelito om sin dotters död: ”Ett liv man blir berövad av”

06 maj, 2023 
Dogge Doggelito
Dogge Doggelito har förlorat ett barn.
I en intervju med Hänt berättar han om sorgen efter att dottern Belén plötsligt avled.
– Jag skulle planera en dopfest istället fick jag planera en begravning, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Dogge Doggelito stormstrivs som storbonde i Farmen VIP – Se klippet härBrand logo
Dogge Doggelito stormstrivs som storbonde i Farmen VIP – Se klippet här

Dogge Doggelito, 47, är pappa till sex barn och kan numera även titulera sig som morfar. Hänt kunde nyligen nämligen avslöja att Dogges första barnbarn fötts.

– Min äldsta dotter har fått en flicka. Så jag är nu morfar. Det hände i november förra året. Det är fantastiskt, det är jättekul, sa Dogge när han avslöjade den glädjande nyheten för Hänt.

I sommar är Dogge aktuell som en av artisterna i TV4:s Så mycket bättre. Samtidigt firar Dogge hela 40 år som artist och släpper därmed både ny musik och en bok.

På det privata planet är Dogge fortsatt tillsammans med kärleken Claudia Sierpe Apablaza. Paret har varit tillsammans i många års tid men haft en på och av-relation. Under våren 2020 blev de föräldrar till sitt första gemensamma barn Manolo ”Manolito” Leon, 3. Dogge har fyra barn sedan tidigare och Claudia två.

Annons

Dogge Doggelito om sorgen – förlorade sin dotter

Men långt innan Manolo kom till förlorade paret ett barn, något som Dogge pratat om tidigare. Paret var på väg in för att göra ett akut kejsarsnitt men flickan började andas in fostervatten och avled på grund av det i Claudias mage.

Bara några år tidigare hade Dogge förlorat sin tidigare fru Leonida Léon i cancer.

– Det var väldigt tufft, för jag kom just från att förlora min fru i cancer och hade träffat en ny tjej, och så händer det där. Jag kom aldrig tillbaka ordentligt efter den smällen. Det var så sorgligt och tufft, det var en jobbig tid som kom efter det, sa Dogge när han gästade podcasten Livshjulet.

Nya orden om dottern: ”Det är ett liv man bli berövad av”

Idag skulle Dogge och Claudias dotter Belén varit 17 år gammal och även om sorgen är fortsatt stor så har Dogge mer landat i det som hände.

Annons

– Det är väldigt tråkigt, vår dotter som hette Belén, som gick bort hon skulle vara typ 17 år idag. Det är ett liv man bli berövad av, det känns tråkigt men livet kan man inte räkna ut. Jag brukar säga att först planerar man själv och sen planerar gud. I det här fallet var det en annan plan än vad jag trodde. Jag skulle planera en dopfest istället fick jag planera en begravning, säger han till Hänt.

Dogge fortsätter:

– Men det är många år sedan nu, det är 17 år sedan. Alla uppförsbackar tar slut någongång.

FOTO: Youtube/TV4

Annons