så mycket bättre

Alla artister i Så mycket bättre 2023 på TV4 – se hela listan här

Så mycket bättre 2022

Musikprogrammet Så mycket bättre är äntligen tillbaka!
Här är alla artister som vi kommer att få följa under säsongens gång.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Daniela Rathana om Så mycket bättre: “Läskigt…”
0:20

Efter reklamen: Daniela Rathana om Så mycket bättre: “Läskigt…”

(0:20)

Slå på ljud

TV4:s dokusåpa Så mycket bättre hade först premiär år 2010 och sedan dess har vi varje sommar fått följa svenska artister när de bor tillsammans under ett och samma tak.

Under åtta dagar tolkar de varandras låtar och får samtidigt en djupare inblick i varandras liv och förflutna.

I förra årets säsong deltog bland andra sångerskan Molly Hammar, 27, popstjärnan Måns Zelmerlöv, 36, och artisten Darin Zanyar, 35.

När har Så mycket bättre 2023 premiär?

Vanligtvis brukar Så Mycket Bättre ha premiär när det börjar närma sig slutet av oktober, men ett specifikt datum är ännu inte satt. Däremot vet vi att programmet alltid sänds på lördagar klockan 20:00 på TV4 och TV4 Play.

Här är alla artister i Så mycket bättre 2023

Vilka är då artisterna som kommer att få tolka varandras låtar i Så mycket bättre 2023? Här listar vi samtliga kändisar som kommer medverka i programmet.

Eagle-Eye Cherry

Eagle-Eye Cherry

Eagle-Eye Cherry på scen.

Mairo Cinquetti/NurPhoto/ShutterstockSvensk-amerikanske sångaren Eagle-Eye Cherry, 54, bor i dag i Stockholm med sambon Sofia Weman och dottern Daisy. Artisten fick sitt stora genombrott med singeln Save tonight år 1997.

– Varje låtskrivares dröm är ju att skriva något som håller längre än vad man själv gör och troligtvis kommer Save tonight att leva längre än jag. Att den fortfarande är en låt som folk tar till sig och älskar är ju så jävla grymt, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

– Men det klart att det finns många som undrar vad som hände efter första plattan – så då är ett program som Så mycket bättre bra för att fylla i luckorna för folk.

Peg Parnevik

Peg Parnevik Inspelning av SVT:s talkshow Carina Bergfeldt.

Peg Parnevik vid inspelningen av SVT:s talkshow Carina Bergfeldt.

Karin Törnblom/TT

Artisten, låtskrivaren och tv-profilen Peg Parnevik, 27, är den andra artisten som kommer att medverka, meddelar ELLE. Peg har släppt hitlåtar som Ain't no saint och Loafers.

Hon är uppvuxen i Florida, USA, och är dotter till framgångsrika golfspelaren Jesper Parnevik. Hela familjen har tidigare haft sin egna realityserie Parneviks på TV3.

Lasse Holm

Lasse Holm.

Lasse Holm visar upp ett stort leende i en vinröd tröja.

CLAUDIO BRESCIANI / TT

När Peg Parnevik gästade Nyhetsmorgon för att prata om sin medverkan i Så mycket bättre, presenterades även nästa gäst – Lasse Holm.

– Jag tvekade länge men jag tänkte, jag är så gammal, jag har inget att förlora längre, sa han i programmet.

Lasse är en av Sveriges största låtskrivare och musikproducenter. Han ligger bakom hits som Eloise, Främling och Bra vibrationer. Men har även låtar han själv sjungit i sin meritlista, såsom Cannelloni, macaroni.

Mapei

Mapei

Artisten Jacqueline Mapei Cummings.

Carolina Byrmo

Jacqueline Mapei Cummings, känd under artistnamnet Mapei, slog igenom 2007 med singeln Video vixens. Hon har gjort låtar med bland andra Swedish House Mafia och Robyn.

– Jag har velat vara med länge, men aldrig fått frågan, säger hon till Aftonbladet och fortsätter:

– Jag har typ inte fattat hur stort det är, folk har sagt att ”hela Sverige kollar, du kommer bli folklig”.

Sanne Salomonsen

Sanne Salomonsen

Sanne Salomonsen på premiären av En värld av Skifs på Hamburger Börs i Stockholm.

Karin Törnblom/TT

Susanne ”Sanne” Salomonsen är en dansk rocksångerska och skådespelare. Hon deltog i Melodifestivalen år 2005 med låten Higher Ground då hon slutade på en sjunde plats i finalen, och igen år 2015 då hon inte tog sig längre än deltävlingen.

Hon har släppt flera album och bland annat varit sångerska i bandet Sneakers.

Dogge Doggelito

Dogge Doggelito

Dogge Doggelito på premiären av filmen En dag kommer allt det här att bli ditt på Rigoletto.

Karin Törnblom/TT

Musikern och skådespelaren Dogge Doggelito, eller som han egentligen heter Douglas León, har haft hitlåtar som bland annat Hippare Hoppare och Kung av rap.

Han deltog i Melodifestivalen år 2010 där han dessvärre inte tog sig längre än sin deltävling. Senast var Dogge aktuell i SVT programmet Underdogs där han var med och tävlade med sin hund.

Ellen Krauss

Sångerskan Ellen Krauss fick sitt genombrott 2019. Nu är hon aktuell i den nya säsongen av Så mycket bättre 2023.

Ellen Krauss.

Ellen Krauss.

Marit Bergman

Marit Bergmans karriär tog fart som sångerska i punkbadet Candysuck på 90-talet. Några år senare kom hennes stora genomslag, då hon slog igenom som soloartist 2002 med albumet 3.00 A.M. serenades. Nu är hon aktuell i den nya säsongen av Så mycket bättre 2023.

Marit Bergman

Marit Bergman

Thomas Karlsson/DN/TT

Omar Rudberg

Artisten och skådespelaren Omar Rudberg, 24, har i skrivande stund fullt upp med inspelningarna av Netflix-serien Young royals. Och under sommaren kommer han att få flyga mellan inspelningarna till Gotland, och sedan tillbaka till inspelningarna igen.

Omar Rudberg Säsongspremiär på Gröna Lund i Stockholm

Omar Rudberg på säsongspremiären av Gröna Lund i Stockholm.

Robert Eklund/TT

– Det känns skitroligt. Det blir verkligen bäret på kakan eller hur man säger. ”Så mycket bättre” är ju verkligen en av de stora grejerna i år. Det känns kul som fan, säger han till Expressen.

Jonathan Johanson

Jonathan Johansson tilldelas priset "Årets textförfattare" under Grammisgalan

Jonathan Johansson tilldelas priset "Årets textförfattare" under Grammisgalan.

Jonas Ekströmer/TT

Jonathan Johansson, 42, är sångare och låtskrivare. Alldeles nyligen tilldelades han priset årets textförfattare på Grammisgalan 2023.

Han har gjort hits som bland annat Rosa Himmel och Aldrig ensam.

Sanne Salomonsen

SANNE SALOMONSEN
Karin Törnblom/TT

Sanne Salomonsen, 67, är en dansk rocksångerska och har haft många hits under årens lopp. Bland annat låtarna Den jag elsker, elsker jeg och Kærligheden kalder.

Staffan Hellstrand

STAFFAN HELLSTRAND
Claudio Bresciani / TT

Staffan Hellstrand, 66, är en svensk rockmusiker, låtskrivare och skivproducent. Han har slagit igenom med monster-hits som Lilla fågel blå och Bilder av dig.

Listan uppdateras.

FOTO: LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet

FRÅN FÖRSTASIDAN