LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sanne Salomonsen om skilsmässan från Mats Ronander

11 aug, 2023 
MATS RONANDER, SANNE SALOMONSEN
Sanne Salomonsen och Mats Ronander var ett av Sveriges och Danmarks hetaste kändispar.
Men deras kärlekssaga höll inte för evigt.
Nu berättar Sanne allt om skilsmässan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Siw Malmkvist – från arbetarfamilj till schlagerdrottningBrand logo
Siw Malmkvist – från arbetarfamilj till schlagerdrottning

Den danska rockstjärnan Sanne Salomonsen, 67, har en lång karriär bakom sig men har absolut inga planer på att lägga av. Faktum är att hon är mer aktuell än någonsin. Idag sommarpratar hon i P1 och i höst får vi se henne i den nya säsongen av Så mycket bättre!

1985 gifte hon sig med Mats Ronander, 69, och paret fick en son tillsammans – Victor-Ray Salomonsen Ronander. Deras relation var minst sagt omtalad och de var ett av de hetaste kändisparen.

Så träffades Sanne Salomonsen och Mats Ronander

I sitt sommarprat berättar Sanne om deras första möte. Sanne satt med några kollegor på ett av Stockholms mest populära uteställen. Då kom Mats fram och kärleken var ett faktum.

– Vi blev kära direkt. Det var ingen tvekan, det var vi. Det var fantastiskt att bli kära på det där sättet. Han var ett maskulint uttryck för mig och jag var hans feminina uttryck, säger hon i sitt sommarprat och fortsätter:

Annons

– Men jag levde med en annan man, i Köpenhamn. Så vi fick ta det försiktigt, till en början. Men mitt förhållande avslutades ganska snabbt och jag flyttade till Mats i Stockholm.

Sanne berättar om deras relation och om alla andra tjejer som var avundsjuka på henne, eftersom hon hade fått Mats.

– Det var många kvinnor i Stockholm som tyckte att jag var jobbig, för det var jag som fick den där killen som så många andra tjejer ville vara med. Men han valde mig. Eller egentligen var det så att jag valde Mats, det var många skådisar som flörtade med mig också. Men vi valde varandra, så var det.

Sanne Salomonsen om skilsmässan

Efter det började de turnera, de åkte land och rike runt och turnerade i flera år.

Annons

– Det var en underbar kärlekshistoria och förälskelse, säger Sanne i P1.

– Fyra år senare föddes våran son Victor-Ray, han har samma charm och humor som sin pappa, berättar hon och fortsätter:

– Efter att Victor-Ray var född gick det tyvärr bara ett par år innan vi bestämde oss för att gå skilda vägar. Vi hade vuxit ifrån varandra, till slut fungerade det inte för oss att leva ihop. Så vi skilde oss, det var ett gemensamt beslut och det var ett bra beslut.

Efter skilsmässan köpte Sanne en bondgård i skogen, hon ville absolut inte tillbaka till Köpenhamn och höra allt skvaller om skilsmässan. Så en gård i skogen tillsammans med hennes mamma och sonen blev toppen. Mats kom dit ofta och hälsade på och nu berättar Sanne om hur deras relation ser ut idag.

– Mats och jag slutade jobba tillsammans under en period, efter vi hade skiljt oss. Det gick kanske två år innan vi stod på en scen tillsammans igen. Men nu spelar vi tillsammans så ofta vi kan och det är skönt. För det jag älskar med Mats är hans intellekt. Han är beläst, han kan konst, och så älskar jag hans humor, säger hon och tillägger:

– Åh vad jag har skrattat med honom! Han kan få alla att skratta, men framför allt så älskar jag hans röst, hans låtar, hans texter, hans munspel, han är den bästa blues-mannen i Sverige.

FOTO: Anders Jahrner/TT, Karl Melander/TT

Annons