hanna hedlund

Hanna Hedlund om terapin – så var sista tiden i äktenskapet

Martin Stenmarck, Hanna Hedlund

Det har snart gått två år sedan Hanna Hedlund och Martin Stenmarck meddelade att de skulle gå skilda vägar efter 23 år.
I podcasten Jessica & Hanna – Å andra sidan, berättar nu Hanna om insikterna hon fick efter relationen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Martin Stenmarcks framtidsbesked
0:26

Efter reklamen: Martin Stenmarcks framtidsbesked

(0:26)

Slå på ljud

Hanna Hedlund, 47, och Martin Stenmarck, 50, gick i juni 2021 ut med att de skiljer sig efter 23 år tillsammans. Vid tillfället berättade paret även att de levt på varsitt håll under det senaste halvåret men att de fortfarande har god relation till varandra och att fokuset ligger på barnen.

Ungefär två år har passerat sedan paret separerade och de tycks fortfarande komma bra överens. Martin var tidigare i vintras gäst i radioprogrammet Halv tre med Lotta Bromé, där han avslöjade att familjen kommer fira jul ihop precis som tidigare år.

– Jag kommer åka och hälsa på, vi firar tillsammans en stund där. Så länge det går och den traditionen går att ha, så tycker jag att den är fin att ha tillsammans, berättade Martin då.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Hanna Hedlunds ord om sista tiden i äktenskapet

I podden Jessica & Hanna – Å andra sidan, som Hanna driver tillsammans med vännen Jessica Wahlgren, 47, pratade hon nyligen om hur viktigt det är med ett positivt tankesätt och energier i en relation, något som Femina tidigare skrivit om.

– Jag har gått i terapi även efter att vi separerade, och då är det så intressant hur snabbt man kan sänka varandras energi, säger Hanna i podden och fortsätter:

– Det var faktiskt terapeuten som sa det och jag tyckte att det var så spännande och jag kom och tänka på det nu. Hur snabbt det blir en verklighet att ingenting funkar, "det är bara så här och du gör bara så här" och man fokuserar bara på det.

Vidare fortsätter hon berätta om att lika snabbt som man börjar fokusera på det negativa, kan man också vända det till något positivt, om man börjar fokusera på de här pyttesmå framstegen.

Både Hanna och Jessica är ense om att alla borde bli bättre på att fokusera på positiva saker, för att få positiva resultat.

Hanna Hedlund om Martin Stenmarcks beteende

Hanna har tidigare tagit till podden för att prata om saker som skaver i relation till exmaken och att hon ofta känner att hon fortfarande måste ta det största ansvaret gällande barnen. Denna gång var det en incident inför dotterns stundande luciatåg som upprörde Hanna.

Hanna berättar om problemet som uppstod med dotterns strumpbyxor inför luciatåget. Och hur kommunikationen med Martin inte riktigt fungerat, något som hon verkar less på.

– Jag lägger det på mig att jag inte har kommunicerat med pappan till barnet att han kanske ska gå och köpa strumpbyxor. Sen har jag även tänkt att vi har strumpbyxor hemma hos oss. Men så insåg vi att strumpbyxorna var lite för små, som fanns här, och att den andra vuxna inte ens har tänkt på sin vecka att ringa till mig och fråga om vi har allt som vi behöver, sade Hanna i podden.

Hänt har sökt Martin Stenmarck för en kommentar.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN