LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Det hände egentligen mellan Bianca Ingrosso och Alice Stenlöf – nu berättar de

23 aug, 2023 
Jonna Lawaetz
Bianca Ingrosso, Alice Stenlöf
Bianca Ingrosso och Alice Stenlöf var under flera år bästa vänner och gjorde allt ihop.
Men tillslut slutade de plötsligt att umgås.
Nu berättar de om vad som egentligen hände mellan dem.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bianca Ingrosso bekräftar nya dejten: ”Jag har panik”Brand logo
Bianca Ingrosso bekräftar nya dejten: ”Jag har panik”

För några år sedan var entreprenören Bianca Ingrosso, 28, och vännen Alice Stenlöf, 27, oskiljaktiga. Tillsammans drev de den omåttligt populära podcasten Har du sagt A får du säga B, som hade hundratusentals lyssnare varje vecka.

2019 tog de sig an Globen med en hejdundrande livepodd där det bjöds på ett och annat minnesvärt ögonblick, det var då vi bland annat fick höra tjejerna sjunga för första gången. Men efter livepodden tog allt plötsligt slut. De la ner podcasten och syntes inte längre vid varandras sidor.

Nu, nästan fyra år senare, tar Alice och Bianca bladet från munnen. I ett nytt avsnitt av Alice och Klara ”Tanbyklara” Elvgrens, 33, podcast Vad fan hände?, gästar Bianca och tjejerna berättar om vad som egentligen hände mellan de två.

Alice Stenlöf och Bianca Ingrosso under livepodden i Globen 2019.

Bianca Ingrosso och Alice Stenlöf talar ut om sprickan i relationen

Det tog ett par år efter att Bianca och Alice podd lades ner, tills dess att man såg att de började umgås igen. Och för senast några veckor sedan var de på en härlig semesterresa på festön Ibiza i Spanien.

Annons

I det senaste avsnittet av Vad fan hände?-podden berättar de om semesterresan och vilka fina stunder de haft. Där de bland annat, på djupet hade pratat om deras vänskapsrelation och vad som egentligen hände mellan dem, något de delar med sig av i avsnittet.

– Vi var super, supernära men så började vår relation skava och vi bestämde oss för att efter Globen, avsluta podden. Därefter har det varit några år där vi har levt helt separat. Vi har alltid varit vid sidlinjen av varandras liv men det har aldrig varit dramatiskt eller dålig energi, men det har varit en distans. Vi har ju inte alls umgåtts på det sättet. Det är lite som att vi har varit varandras ex. För när vi väl har setts har vi stått och kollat varandra djupt in i ögonen och bara "jag har saknat dig", säger Alice.

Duon fortsätter prata om tiden när de drev podden tillsammans och hur mycket de vuxit sedan dess och hur olika de hanterade situationer som uppstod.

Annons

– Vi var så unga. Vi hade ingen känsla för hur man hanterar en obekväm situation eller en konflikt, eller någonstans där man tycker olika om en situation, säger Alice.

– Jag flydde allt, tillägger Bianca och Alice fortsätter:

– Du var jättekonflikträdd och jag nådde aldrig dig. Du hade liksom massa människor som du, inte gömde dig bakom, men tog talan för dig. Vilket gjorde att jag kände mig vilsen i vår relation.

Alice fortsätter berätta hur det kändes för henne att bli ifrågasatt av allmänheten och hur hårt det tog på henne att folk såg på henne i en lins som hon inte kände igen sig i.

– Det tog jättehårt på mig. Och du och jag pratade inte så mycket. Vi pratade men vi tog inte riktigt det obekväma, säger Alice.

Det hände mellan Alice och Bianca – ärliga orden

Både Bianca och Alice poängterar flera gånger under samtalet att de aldrig ville varandra illa men att de helt enkelt var på olika plats i livet, och ville åt olika håll.

Annons

– Vi har vuxit på olika håll, gjort vår egna grej utan att tycka illa om den andra personen eller vara bitter över det otalta. Jag såg dig, jag såg din resa och du fick växa i den takt du behövde växa. Och jag gjorde min. Vi båda har ju gått till psykolog, separat, och det känns som det vi kommit fram till har gjort att vi nu möts. Vi har så mycket som vi ser likadant på och så mycket som vi förstår nu, förklarar vad det var som hände då, säger Alice.

Bianca tillägger att det inte finns ett konkret svar på vad som hände mellan dem, bara att de kanske inte klickade i just det stadiet i livet de var just då.

– Det var så mycket frågetecken. Jag kommer ihåg att det folk som frågade vad det var som hände mellan oss och jag bara "helt ärligt, jag vet inte". Det var bara en känsla som inte längre var att vi gav varandra bra grejer. Inte för att någon ville den andra illa men jag var en ettrig människa som bara flydde, säger Bianca och Alice avbryter:

– Jag var inte stabil. Jag tog allt jättepersonligt också. Om du inte ville möta mig, känslomässigt, då kände jag "gud, hon hatar mig".

FOTO: Karin Törnblom/TT, Youtube

Annons