ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tilde de Paula Eby väljs bort av TV4 – klassiska julsändningen stoppas

21 dec, 2022 
Tilde de Paula Eby
Vem ska egentligen vara julvärd i TV4?
Nu bekräftar kanalen att den klassiska sändning som Tilde de Paula Eby skött i flera år tas bort inför julen 2022.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Axel Pileby om förlovningen: “Stänger inga dörrar”Brand logo
Axel Pileby om förlovningen: “Stänger inga dörrar”

Under flera års tid har Tilde de Paula Eby, 50, skött julaftonssändningen i TV4. Under år 2020 berättade programledaren glatt om uppdraget i ett pressmeddelande.

– Jag har återigen fått det ärofyllda uppdraget att vara julvärd på TV4 och i år känns det viktigare än någonsin. I år är vi många som inte får fira jul som vi brukar – som inte får vara med de vi älskar. Det har varit ett svårt år och det blir en annorlunda jul. Att få vara sällskap, för de som vill det, på julafton ser jag som det finaste, sa då Tilde de Paula Eby.

Plötsliga beslutet för julvärden i TV4 – plockas bort helt

Sändningen skilde sig däremot markant från SVT:s då den var förinspelad. Men Tildes jobb var att på självaste julafton guida tittarna under hela dagen. Den rollen visar sig däremot vara bortplockad inför julen 2022.

Annons

I ett mejl till Hänt bekräftar nu TV4 att Tilde och julvärds-jobbet plockats bort.

”TV4 kommer inte ha någon julvärd i år utan julen börjar i Nyhetsmorgon och sedan blir det bland annat julkonsert i Strålande jul från Vingåkers kyrka.”

Babben Larsson sköter julen i SVT – stora glädjen

SVT däremot fortsätter med den traditionella sändningen där en julvärd finns med och ger tittarna sällskap. I år är det Babben Larsson, 66, som fått det prestigefyllda uppdraget.

– Det blir ganska avspänt. Jag kommer prata med de som sitter och tittar. Jag kommer resonera om olika saker och ha gäster som jag pratar om julen med och så kommer jag ha en del musikaliska gäster, har Babben Larsson tidigare berättat för Hänt.

”Det finns en reserv om julvärden blir sjuk”, skrev då Ulrika Lundgren-Borg, pressansvarig för julvärden, i ett mejl till Hänt.

Hänt har sökt Tilde de Paula Eby.

FOTO: TT/TV4

Annons