hänt exklusivt

Dennis Janebrinks första ord om Caspers skilsmässa från Helena

Dennis, Helena och Casper Janebrink

Casper Janebrink och Helena Janebrink skilde sig i vintras.
Nu bryter Caspers pappa Dennis Janebrink tystnaden om händelsen som skakade om i familjen.
– Han förstod att barnen kanske inte gillar det, säger Dennis till Hänt.
Antingen eller med Arvingarna
0:29

Efter reklamen: Antingen eller med Arvingarna

(0:29)

Slå på ljud

Det har varit ett turbulent år i Casper Janebrinks, 52, liv. I början av året meddelande han och tidigare hustrun Helena Janebrink, 45 att de valt att skiljas efter 20 år.

Strax där efter bekräftade Casper att han inlett en ny relation med Therese Andersson, 34, som då också var gravid. I september föddes parets första gemensamma barn och Dennis Janebrink, 76, har tidigare berättat för Hänt om lyckan över att bli farfar igen.

Dennis Janebrink bryter tystnaden om Caspers skilsmässa med Helena

Det har varit stora omställningar som skett i familjen Janebrink under året och nu bryter Dennis tystnaden om Caspers skilsmässa.

– Du vet jag har ju själv gått igenom en skilsmässa och man vet hur det är egentligen. Det är synd när det blir så men det är inte mycket att göra åt så vi lägger oss inte i det. Det är bara försöka glädjas åt det som kommer och det nya som är. Det har gått jättebra med hans nya tjej och svärföräldrarna där, så det är inga problem. Vi bryr oss inte så mycket om de dåliga sakerna utan försöker tänka positivt och glädjas åt det som är, säger Dennis.

Känner du att du som förälder har kunnat vara med och stötta i den processen?

– Det som Casper och jag har pratat om i det här är att han vet ju hur det kändes när vi skilde oss. Han var bara 12 år då så han vet hur det känns och han förstod att barnen kanske inte gillar det med en gång men sen när tiden går så brukar det lägga sig, sånna grejer. Så vi har sagt det att vi har gått igenom grejer båda två och jag vet hur det känns. Men vi har inte pratat så jättemycket om det.

Samtalen med Helena Janebrink efter skilsmässan

Dennis tycker att Caspers nya flickvän är en härlig tjej och i år blir det en jul ihop hela gänget. Helena däremot, firar på annat håll men trots skilsmässan har Dennis och Helena hörts av.

– Det är faktiskt så att vi har inte haft så mycket kontakt med just Helena mer än då när de var familj. Då var det mycket kontakt och även med svärföräldrarna men det var mest på kalas och sånt som vi träffades. Så den kontakten med Helena har avtagit men vi har pratat, hon har ringt några gånger och pratat, säger Dennis.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN