LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Dennis Janebrinks hälsokamp – svåra smärtorna: ”Ont varje dag”

21 aug, 2023 
Dennis Janebrink
Flamingokvintettens Dennis Janebrink lever ständigt med smärtor efter att drabbats av bältros.
Nu berättar han för Hänt om läkarnas nya drag för att lindra besvären.
– Jag har ont varje dag, det svider varje dag, säger Dennis.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Casper Janebrink om skilsmässan: "Inte som man vill"Brand logo
Casper Janebrink om skilsmässan: "Inte som man vill"

Dennis Janebrink, 77, har en lång och framgångsrik karriär inom dansbandet Flamingokvintetten. Redan 1960 startades bandet som Dennis är basist i, men på senare dar är bandet inte lika aktiva. Dennis spelar fortfarande – men i ett annat band och vad som sker för Flamingokvintetten är i nuläget oklart.

I en tidigare intervju med Hänt berättade Dennis att han drabbats av bältros, något som han än idag lever med.

– Jag fick blåsor som brände på halsen och det visade sig vara bältros. Det är ganska vanligt att man får det när man är lite äldre. Efter 50 år rekommenderar de att man ska ta en spruta men det hade inte jag gjort. Så det blommade ut på mig. Blåsorna har gått bort men sen så får man en nervsmärta som sitter kvar. Petar jag på halsen här så bränner det, det är som när man bränt sig på en manet i havet eller bränt sig på ett strykjärn, sa då Dennis.

Annons

Dennis Janebrinks nya ord om bältrosen – ständiga smärtorna

När Hänt når Dennis i nutid visar det sig smärtorna fortsätter vara en del av hans vardag.

– Det är kvar och jag ska få komma till någon smärtenhet i Göteborg som ska kolla. Jag har varit där en gång och då fick jag några sprutor. För jag har ont och då bedövade sprutorna och de varar en stund men sen kommer det då tillbaka igen. Det varade kanske fyra timmar sen kom det tillbaka, säger Dennis.

Hur mycket påverkar det här din vardag?

– Jag har ont varje dag, det svider varje dag. Vissa dagar om jag spelar golf eller så då kanske jag glömmer av det. Men så fort jag sätter mig ner och kopplar av så känner jag det hela tiden. Så det är jobbigt.

Krisdraget efter smärtsamma tiden: ”Botox”

Även om Dennis nu levt med smärtorna i över ett års tid så har han fortsatt hoppet kring att något ska kunna lindra det han känner.

– Det är nerverna som fördärvar. De går inte tillbaka till sitt ställe där de ska vara. Men jag ska dit nu och så får de se om de kan hjälpa mig. Det finns ju andra medel också, det finns ju botox säger de att man kan spruta in, säger Dennis och fortsätter:

– Då sa jag till henne att då kan jag ta lite i läpparna också så jag får större läppar.

FOTO: TT/Sveriges radio

Annons