hänt exklusivt

Dennis Janebrink om kärlekslivet med 20 år yngre Anki: ”Det är nyckeln”

Dennis Janebrink och Annika

Dennis Janebrink och Annika Janebrink har varit tillsammans i snart 40 år.
Nu berättar dansbandssångaren för Hänt om livet med 20-år yngre kärleken.
– Jag känner mig inte så gammal, säger han.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Agneta Sjödin om relationen till Casper Janebrink: ”Det är inte...”
0:27

Efter reklamen: Agneta Sjödin om relationen till Casper Janebrink: ”Det är inte...”

(0:27)

Slå på ljud

Dennis Janebrink, 76, har varit en del av dansbandet Flamingokvintetten sedan 1960. Men just nu spelar Dennis med Glennartz under en julshow som hålls i Göteborg. I bandet spelar nämligen en av Dennis söner – Christopher Janebrink, 31.

Sonen är inte den enda som gör succé inom dansbandsvärlden. Dennis är även pappa till Casper Janebrink, 52, sångare i Arvingarna. Totalt har han fyra söner, var av två med sin nuvarande fru Annika Janebrink, 56.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Dennis Janebrink om kärlekslivet med hustrun: ”Jag tror det är nyckeln”

I en intervju med Hänt berättar nu Dennis om hur kärlekslivet med den 20 år yngre hustrun ser ut.

– Det går bra. Jag och Anki har varit tillsammans i 37 år, säger Dennis.

Vad tror du är nyckeln till ett så långt äktenskap?

– Det är väl det att var och en får göra det som den vill, i stort sätt. Man måste kunna klara av det och låta varandra göra grejer. Det har aldrig varit problem om jag vill resa med gubbarna och spela golf eller vad som helst. Och hon har haft fria grejer också. Så jag tror att det är nyckeln.

Så hur är det egentligen att leva med någon som är 20 år yngre, märker Dennis och Anki av den åldersskillnaden i sin vardag? Nu berättar han.

– Nej, det gör vi inte. Och vi umgås väldigt mycket med yngre hela tiden. Så vi tänker aldrig på det. Men det är ju så att man blir lite rädd ibland när man får frågan gällande hur gammal är du. Ja jag fyller 77 nästa år så då tänker man ju på det, när alla som är runt en är 50, 60 år. Sen umgås man också mycket med många som är 30 för att man spelar i band med de, säger Dennis och fortsätter:

– Men jag känner mig inte så gammal. Så länge man får vara med och spela golf, träna lite och spela i banden då funkar allting. Man får hoppas att man får vara med en tid framöver.

Svackorna i relationen under årens gång

Det långa och kärleksfulla äktenskapet har däremot inte bara speglats av lycka och glädje. Vissa tider har varit svårare för Anki och Dennis.

– Det har gått upp och ner, det får man säga. Men det är sånt som när tiden går så blir det bättre och bättre. Det var väl någon tid där... men det gick bra det också.

Men ni har aldrig varit nära på att bryta helt?

– Nej precis, det var bara känslor fram och tillbaka lite grann. Det var väl i mitten, eller det kanske var runt 20 år sedan. Det går så jädra fort.

Nu väntar en jul med hela familjen samlad sen bär det av till varmare breddgrader.

– Vi ska fira jul här allihopa, då kommer hela gänget och efter det så är det nyårsafton och då vet jag inte vad det blir. Men andra januari då sticker jag och Anki till Thailand och är där en månad. Vi har varit där några gånger så vi känner folk där och jag spelar golf där med några gubbar. Vi bor utanför Ban Phe så där har vi vänner som bor i hus på vinterhalvåret, säger Dennis.

FOTO: TT/Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN