LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

De vet du-Johans besked om Marie: "Hon får nöja sig"

19 maj, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
De vet du gjorde succé i Melodifestivalen och är nu tillbaka med sin nya singel "Som MJ (Beatörta)". Nu berättar gruppen om turnélivet, låttiteln och hur de hinner med kärleken. – Det är inte så jobbigt, säger Johan Gunterberg.
Annons

De Vet Du vann tittarnas hjärtan i årets upplaga Melodifestivalen där de tävlade med sitt bidrag ”Road trip”. Nu är humorgruppen, som består Johan Gunterberg, 28, Christopher Martland, 27, Tor Wallin, 25, och Dj Hunk, tillbaka med nya singeln “Som MJ (Beatörta)”. En låt som både hyllar och skämtar med Michael Jackson och människor som vill vara som honom.

– Alla känner nog till någon i sin umgängeskrets som tycker att den är mer Michael Jackson än de andra. Du vet, om en Michael Jackson-låt kommer så tar den personen över och dansar och tror den är bäst på Michael Jackson-dans, säger Christopher Martland till Hänt.

Inför släppet hade De vet du också en tävling med sina fans, där de skulle ge bort 10 000 kronor till den som kunde gissa rätt på låttiteln. Men ordet “beatörta” visade sig vara lite för svårt och ingen gissade rätt.

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– De flesta skrattade när de fick se titeln efteråt, men några blev nog lite sura och tycker inte att “beatörta” är ett ord, säger Chris.

Vad betyder “beatörta” då?

– “Beatörta” är en grej vi skrattat åt i många år från ett klassiskt “South Park”-avsnitt om Michael Jackson. När Trey Parker, som gör rösten, blir för het när han ska härma Michael Jackson så kommer “beatörta”. Från ingenstans. Det tycker vi är kul, säger Johan Gunterberg.

Efter Melodifestivalen har De vet du också befunnit sig på en intensiv turné runt om i Sverige, kantad av galna spelningar och strippshower, något som Hänt tidigare har kunnat berätta. Också i sommar kommer gruppen att fortsätta ge sig ut på vägarna för att träffa fansen.

Annons

Hur gör ni för att orka med turnélivet och varandra? 

– Det är inte så jobbigt. Man ligger och skaver på bädden på hotellrummen mest. Så det är inte så svårt att orka, säger Johan och Chris fyller i:

– Vi tycker helt ärligt att det är roligare för varje dag som går att umgås. Vi är bästa vänner och kan typ inte vara utan varandra. Vi har aldrig bråkat eller ens tjafsat om något.

Men trots det intensiva turnélivet på Sveriges alla nattklubbscener, har Johan också tid över för sitt förhållande med flickvännen Marie Serneholt, 32.

– Jag är typ aldrig borta. Vi spelar mest på helgerna bara, så det kan man inte gnälla på. Plus att jag är typ ihop med Chrille egentligen också. Så hon får nöja sig med det, säger Johan Gunterberg.

Foto: IBL

Annons