TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

De officiella dopbilderna på lillprinsen Alexander

12 sep, 2016 
Johnny Axelsson
Prins Alexander är döpt och här kommer Carl Philips och Sofias egna bilder tagna på Drottningholms slott.
Annons

Fredagen den 9 september döptes prinsessan Sofias och prins Carl Philips son, prins Alexander i dopvatten från Öland i Drottningholms slottskyrka. Ceremonin startade med att överhovpredikanten och biskopen Johan Dalman skojade till det.

– Vill man säga någonting med schvung i kyrkan, då säger man amen. Amen som ju står för ”låt så ske, eller sannerligen”. Eller för att använda ett språkbruk som ligger närmare Alexanders generation, highfive! Så amen och highfive för Prins Alexanders, din och min och guds stora dag, bättre än så här blir det inte!

Under hela dopdagen och under helgen publicerades det blider på kungafamiljen, klänningar och gäster men här kommer dagsfärska bilder på den nydöpte som är prinsparets egna officiella för världen att beskåda.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia med sonen Alexander. På denna bild är även föräldrarna kung Carl Gustaf, drottning Silvia, Marie och Erik.

Prins-Alexander-kungen

Gudföräldrarna: Fru Lina Frejd, Herr Victor Magnuson, H.K.H. Kronprinsessan Victoria, Herr Jan-Åke Hansson, Fröken Cajsa Larsson.

Här ser vi prinsessan Sofia och prins Carl Philip med syskonen: Sara Hellqvist, Lina Frejd, prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria.

Prins-Alexander-faddrar

Prinsparet själva med sin nyfödda son, Alexander.

Prins-Alexander-prinsessan-sofia-prins-carl-philip

Foto:  Mattias Edwall, Kungahuset.se

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons