TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Biskopens glada rop i kyrkan: "Amen och high five till prins Alexander!"

09 sep, 2016 
AvAnaïs González Cruz
I dag var det så dags för lille prins Alexander att döpas i Drottningholms slottskyrka utanför Stockholm. Och biskopen Johan Dalman kickade igång ceremonin på ett rätt annorlunda vis.
Annons

Tisdag den 19 april kom han till världen – prins Alexander Erik Hubertus Bertil, hertig av Södermanland.

sofia-bebis
Den allra första bilden på lille prins Alexander.

Och i dag var det äntligen dags för dopet i Drottningholms slottskyrka utanför Stockholm. Prins Carl Philip och prinsessan Sofia strålade av lycka när de äntrade kyrkan. Och prins Alexander vilade tryggt i sin mammas armar, lugn som en filbunke.

sofia
Faksimil: SVT

Kusinen Leonore däremot, hade som vanligt spring i benen och försökte ringla sig ur mamma Madeleines grepp när det var dags att sätta sig.

Annons
leonore
Faksimil: SVT

När så ceremonin drog igång förkunnade överhovpredikanten och biskopen Johan Dalman med ett sannerligen annorlunda ordval:

– Vill man säga någonting med schvung i kyrkan, då säger man amen. Amen som ju står för “låt så ske, eller sannerligen”. Eller för att använda ett språkbruk som ligger närmare Alexanders generation, highfive! Så amen och highfive för Prins Alexanders, din och min och guds stora dag, bättre än så här blir det inte!

biskop
Fakismil: SVT

Foto: Faksimil från SVT

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons