Carl Philip och Sofia njuter av den första semestern som föräldrar

Prins Carl Philips och prinsessan Sofias lycka vet inga gränser. Med lille sonen Alexander blir livet aldrig sig likt igen.

Det lyser av familjelycka när Carl Philip, 37, och Sofia, 31, kommer dragandes med barnvagnen och lille prins Alexander, 3 månader.

Platsen är Stenhammar slott söder om Stockholm. Slottet är ett av kungaparets sommarparadis och arrenderas av kung Carl XVI Gustaf, 70.

Det ser inte ut som Sofia gjort annat än rullat vagn.

Det ser inte ut som Sofia gjort annat än rullat vagn.

Så småningom kommer arrendet att tas över av Carl Philip, som ju är erkänt kunnig och intresserad av jordbruk. Därför var naturligtvis prinsparet på plats vid den årliga Stenhammarsdagen där kungen var värd och höll ett litet tal:

– En annan trevlig nyhet är ju att vi i år fått en hertig av Södermanland i lilla prins Alexander! Jag hoppas att också han i framtiden ska känna att han hör hemma här. Precis som hans far och farfar gör, sa kungen.

* Exclusive * INGÅR EJ I AVTAL * Princess Sofia Swedish royals visit Stenhammardagen (Stenhammar day), 2016-06-13 (c) Charles Hammarsten / IBL

Sofia älskar livet som mamma.

Som för alla förstagångsföräldrar bär mycket nytt för det unga paret och sommaren 2016 är verkligen något extra för Carl Philip och Sofia. Paret har just firat sin ettåriga bröllopsdag och kan se fram emot den första sommaren som en riktig familj. Som för alla andra förstagångsföräldrar är det mycket som är nytt för det unga paret.

– Det är fantastiskt! Att få barn förändrar hela ens liv, säger Sofia till Svensk Damtidning som träffar henne vid slottet.

– Den första tiden har varit har varit en omställning såklart, men det är ändå helt fantastiskt och underbart, berättar pappa Carl Philip för tidningen.

I barnvagnen ligger lillprinsen och sover och suger på sin vita napp som har en kossa som motiv, passande denna lantbrukardag.

Föräldraskapet är gott.

Föräldraskapet är gott.

– Han är jättesnäll och mår så bra, säger Sofia. Han är en liten blandning av oss båda. Och det skiftar från dag till dag. Nu består familjen av åtta vuxna och fem barn och när Victoria och Daniel flyttat till sin Villa Skönvik står gästhuset Kavaljeren till prinsfamiljens förfogande.

När man tröttnat på familjehäng på Öland kan Sofia och Carl Philip dra till Älvdalen och Kåtilla där Sofias föräldrar bor. Mormor och morfar vill med all säkerhet träffa sitt barnbarn Alexander de också.

För att få vara helt sig själva har prinsparet sitt älskade Ökenäs Gård i Trosa som tillflyktsort. Det är en plats som betyder mycket för dem, det var ju här som Carl Philip friade till Sofia förra våren.

 Carl XVI Gustaf gullar med barnbarnet.

Carl XVI Gustaf gullar med barnbarnet.

– Det är vårt andningshål. Ibland känns det som att det är det enda stället i världen där vi bara får vara vi, har de berättat tidigare.

Sommaren blir dock ganska kort för Carl Philip och Sofia. Stor del av den går åt till att planera det kommande dopet av Alexander.

Meningen var att det skulle ha hållits på Öland nu i juli, men av logistiska och andra skäl tvingades man ändra de planerna. Nu blir det istället 3 september i Drottningholms slottskyrka.

Foto: IBL

Senaste nytt