Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

De blir programledare för Melodifestivalen 2019

26 okt, 2018 
AvStina Dahlgren
Marika Hansson, Eric Saade, Kodjo Akolor och Sarah Dawn Finer är programledare för Melodifestivalen 2019
David Lindgren var ensam programledare för Melodifestivalen förra året. Nu avslöjas det att 2019 kommer att ledas av inte mindre än fyra programledare.
Annons

Förra året var det David Lindgren som ensam guidade tittarna genom hela Melodifestivalen. Nu är det dags att presentera vilka som blir de nya för 2019.

På en presskonferens på SVT-huset avslöjades det att det blir Marika Carlsson, som Aftonbladet tidigare har rapporterat om.

– Jättekul, säger hon själv om sin medverkan i programmet.

Men hon är inte ensam. Popstjärnan Eric Saade kommer också att leda Melodifestivalen 2019. Han vann själv hela tävlingen 2011 och kom då på en hedrande tredjeplats i Eurovision song contest.

– Det ska bli intressant och väldigt kul att få sluta cirkeln på något sätt, säger Eric Saade.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Den tredje programledaren som presenterades var Kodjo Akolor. I morgonens sändning av Morgonpasset i P3 hintade han om att det skulle vara roligt att leda SVT:s Melodifestivalen, men att han faktiskt redan var klar som programledare för musiktävlingen 2019 var inte helt lätt att ana.

Annons

Den fjärde programledaren är sångerskan Sarah Dawn Finer som är en veteran när det kommer till Melodifestivalen. Hon har själv tävlat både 2007 och 2009 samt även lett programmet två gånger tidigare. Hon berättar att hon ofta får frågan om hon kommer komma tillbaka till Melodifestivalen igen.

– Det här är mitt sätt att komma tillbaka, säger Sarah Dawn Finder under SVT:s presskonferens.

Se fler nöjesnyheter här:

FOTO: SVT

Annons