LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Marika Carlsson blir programledare för Melodifestivalen 2019

19 okt, 2018 
Lina Arvidsson
Marika Carlsson pekas ut som programledare för Melodifestivalen 2019
Nu är det avslöjat vem som kommer att agera programledare under Melodifestivalen 2019. Den prisade komikern har en lång erfarenhet av att roa sin publik.
Annons

Många svenskar räknar dagarna till Melodifestivalen sänds igen. Minst lika viktigt som vilka artister som står på scenen är valet av programledare för showen. 2018 var det David Lindgren, 36, som lotsade publiken genom deltävlingar, andra chanser, sketcher och slutligen finalen som togs hem av Benjamin Ingrosso, 21.

Idag kom beskedet om vem som kommer att leda Melodifestivalen 2019. Det är Aftonbladet som tagit fram uppgifter att komikern Marika Carlsson, 40, kommer att träda scenen som Melodifestivalens programledare.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Hon passar perfekt in i den konstellation som SVT vill ska leda Mello nästa år, hon är precis det som de letat efter, säger en källa till Aftonbladet.

En källa säger dock att Marika Carlsson inte kommer att leda showen ensam.

– De kommer vara tre eller fyra programledare, säger en uppgiftslämnare.

Marika Carlsson har en lång karriär som komiker bakom sig. Hon har blivit utsedd till Årets kvinnliga komiker på Svenska standup-galan två gånger och haft egna radioprogrammet Marika i P4.

Annons

Marika Carlsson har också medverkat i TV4:s program 100 %, Stockholm Live och Parlamentet. Hon har också varit sommarpratare 2012 och håller föreläsningar om kroppspråk och livsinspiration. Det är alltså med ett gediget CV som Marika Carlsson axlar rollen som programledare.

I sommar har hon dessutom turnerat med Diggiloo – tillsammans med tidigare Melodifestivalen-programledaren David Lindgren. Kanske har Marika fått några goda råd av David som ju lett Melodifestivalen flera gånger.

Christer Björkman är som vanligt tävlingsproducent för Melodifestivalen. Manusförfattaren och regissören Edward af Sillén kommer att arbeta med showen som konsult och rådgivare.

– Jag kommer konsulta innehållsgänget och finnas med i förarbetet i bakgrunden när det gäller programledare och val av mellanakter. Det känns naturligt och roligt. Kanske skriver jag också något enstaka nummer, vi får se, säger Edward af Sillén.

Missa inte de största snackisarna i nöjesvärlden just nu:

FOTO: IBL

Annons